Nu te joci cu riscul!

Postat la 06 octombrie 2008 323 afişări

Sa spunem ca esti la calculator si ai in fata ta o tranzactie interbancara de proportii. Pentru ca piata evolueaza in sens invers, vrei sa inchizi deal-ul, dar tastatura nu mai functioneaza. Clipele trec, apesi in disperare pe taste si vezi cum creste pierderea. Nu e fictiune, e unul dintre cosmarurile oamenilor care au pe mana banii bancilor: directorii de trezorerie.

O ora. Atat a durat intalnirea din sala Varsovia de la etajul trei al sediului central al UniCredit Tiriac cu Bogdan Mihoc, directorul de trezorerie al bancii. Mult pentru un om de afaceri situat mereu intre deadline-uri stranse, putin pentru un redactor dornic sa afle totul despre managerul din fata sa. La urma-urmei, el este vistierul uneia dintre cele mai active banci de pe piata locala. Sub lupa sa sunt derulate o buna parte din operatiunile de pe pietele monetara si valutara, in valoare de aproape 6 miliarde de euro, ce au loc zilnic in Romania, in scopul gestionarii nevoii de lichiditate a bancilor.

De-a lungul celor aproximativ 60 de minute de interviu, timp suficient pentru ca alte sute de milioane de euro sa fie tranzactionate, Mihoc incearca sa isi ascunda graba. Il tradeaza telefoanele, aparent, urgente si clipirile furisate asupra aratatorului ceasului. Tocmai a iesit dintr-un meeting prelungit si a intrat la interviul pe care a trebuit sa il scurteze de dimineata din cauza unor sedinte inopinate. "Astazi e o zi mai agitata", imi spune printre instantaneele luate fugitiv de fotograful nostru. "Sunt tot timpul la fel?", il intreb. Cugeta putin, apoi neaga.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nu,
te,
joci,
cu,
riscul!
/lideri/nu-te-joci-cu-riscul-4074385
4074385
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.