Nicoleta Munteanu: „În 2003, am identificat o nouă oportunitate în afaceri, o nouă piaţă, insolvenţa“

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 21 aprilie 2015 1271 afişări

Nicoleta Munteanu a condus timp de patru ani departamentul de consultanţă din cadrul SCA Borza şi Asociaţii, iar din 2006 a devenit asociat în cadul societăţii.

Nicoleta Munteanu: „În 2003, am identificat o nouă oportunitate în afaceri, o nouă piaţă, insolvenţa“

“Viaţa unui antreprenor nu este lipsită de griji, dezamăgiri şi probleme, însă dacă ai alături de tine familia, fiecare criză cu care te confrunţi şi o rezolvi te face mai puternică şi mai încrezătoare în propriile forţe.“ Nicoleta Munteanu a absolvit Facultatea de Drept (2001), iar un an mai târziu a devenit avocat în cadrul Baroului Bucureşti, specializându-se în drept comercial, drept societar, investiţii străine, achiziţii şi fuziuni.

„În 2003, în ciuda tuturor argumentelor contrarii primite, am identificat o nouă oportunitate în afaceri, o nouă piaţă, insolvenţa“, povesteşte ea.

În 2005 a devenit practician în insolvenţă, iar în 2006 a fondat Assistance Insolv SPRL, care a devenit cunoscută pentru reorganizarea cu succes a celui mai mare producător de ceaiuri din România, Plafar. În 2012, Assistance Insolv a fuzionat cu Euro Insol, păstrând numele celei de-a doua societăţi. Între clienţi s-au numărat Hidroelectrica, Serv-Trans, Vulcan, RHS, Redac, UCMR Reşiţa, Asmita Gardens, Ibiza Sol, Citadella Titan, Silver Mountain. Euro Insol are în portofoliu peste 300 de firme cu active de peste 6 miliarde de euro, cifră de afaceri cumulată de 2 miliarde de euro pe an şi 27.000 de salariaţi.

În 2009, spune ea, „am înţeles că medierea este o modalitate elegantă şi rapidă ca alternativă la instanţa de judecată, motiv pentru care am fondat Asociaţia Centrul Internaţional de Mediere“.

Nicoleta Munteanu a fondat şi Kids in Business, prima şcoală antreprenorială şi de iniţiere în mediere în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.

Urmărește Business Magazin

/lideri/nicoleta-munteanu-in-2003-am-identificat-o-noua-oportunitate-in-afaceri-o-noua-piata-insolventa-14133097
14133097
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.