I-a luat 15 ani ca să ajungă pe cont propriu la 20 de angajaţi şi venituri de 1.000.000 de euro

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 21 aprilie 2015 4071 afişări

În urmă cu 16 ani Ana Dincă a fondat Audit One, firmă membră acum a reţelei internaţionale Moore Stephens International Ltd.

I-a luat 15 ani ca să ajungă pe cont propriu la 20 de angajaţi şi venituri de 1.000.000 de euro

Despre împlinirea visului de a-şi clădi propria firmă, Ana Dincă spune că „nu a fost posibil fără sacrificii şi extrem de multă muncă. Am fost mereu în contratimp, între două întâlniri cu potenţiali clienţi sau conferinţe de profil, pentru a fi permanent la curent cu toate reglementările“.

După 15 ani de la înfiinţare, povesteşte ea, a reuşit să transforme Audit One într-una dintre cele mai importante firme locale de profil, cu un portofoliu de clienţi care include companii medii, firme internaţionale, sucursale ale multinaţionalelor care operează în toată lumea. „Graţie unui parteneriat încheiat, după un an întreg de negocieri şi evaluări din partea uneia dintre firmele de top ale lumii, Moore Stephens, firma care auditează Casa Regală a Marii Britanii, am reuşit să dezvolt proceduri care se aliniază standardelor internaţionale şi să câştig noi clienţi.“ Audit One are 20 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de circa un milion de euro.

Absolventă a Facultăţii de Economie Industrială în cadrul ASE (1974), a profesat până în 1991 ca economist în cadrul unor întreprinderi economice cu profil de cercetare-proiectare şi producţie, iar apoi a lucrat, vreme de opt ani, în cadrul Ministerului de Finanţe, urcând în ierarhie pas cu pas până în 1998, când a fost numită director în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice şi Controlul Financiar de Stat, Ilfov.

Cel mai greu moment din cariera sa, îşi aminteşte, a fost acela în care a trebuit să decidă să plece din sistemul buge-tar în cel privat şi să abordeze o altă specialitate, să plece din fiscalitate, „unde mă cantonasem zece ani. Simţeam că locul meu nu este acolo, visam la mai mult, ştiam că pot face mai mult într-un mediu în care să fac eu strategia, să creez eu sistemul şi să-l adaptez nevoilor“.

A ales domeniul auditului financiar şi, apreciză ea, un consultant fiscal pri-ceput poate fi util în orice afacere. „Convingerea mea profundă este că auditorul poate elimina toate cangrenele care există în economie, prin tratarea lor în stadiul incipient. El face curăţenia.“

Urmărește Business Magazin

/lideri/i-a-luat-15-ani-ca-sa-ajunga-pe-cont-propriu-la-20-de-angajati-si-venituri-de-1-000-000-de-euro-14133083
14133083
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.