Femeia de 32 de ani cu care ai cel mai greu interviu de angajare din România

Autor: Razvan Muresan Postat la 13 iunie 2014 28700 afişări

Femeia de 32 de ani cu care ai cel mai greu interviu de angajare din România

Elena Itu este şefa HR-ului celui mai mare jucător din piaţa de curierat şi coordonează portofoliul de peste 2.700 de colaboratori ai FAN Courier. Gestionează activităţile de recrutare şi selecţie de personal, de  integrare a noilor angajaţi, de evaluare a performanţelor şi de motivare, gestionează şi mediază situaţiile conflictuale şi de criză.

„2008, anul în care începea să se pronunţe din ce în ce mai des cuvântul criză, a fost cel în care am ales să las în urmă siguranţa locului de muncă oferit de armată, pentru a-mi dezvolta cariera în mediul privat. Căutarea jobului a fost o oportunitate să traversez tot fluxul recrutării şi selecţiei şi să învăţ din experienţa plină de emotii a candidatului în căutarea unui loc de muncă. Nu ştiam că voi ocupa postul de director resurse umane la FAN Courier, ştiam doar că sunt hotărâtă să fac o schimbare”, spune Itu. Anterior, Elena Itu a fost căpitan în rezervă în cadru Ministerului Apărării Naţionale şi psiholog consilier expert de gradul I şi a participat în proiectul de evaluare psihologică postmisiune din Irak. A coordonat evaluarea psihologică a recruţilor şi a personalului militar, selecţia psihologică a recruţilor pentru încorporarea în serviciul militar obligatoriu (2004-2006), testarea periodică a personalului centrului militar şi întocmirea profilului psihologic, propuneri şi soluţii pentru promovarea şi avansarea în grad a personalului.

În activitatea de selecţie, centrele zonale de selecţie şi orientare ale Ministerul Apărării Naţionale utilizează, diferenţiat, pe categorii de candidaţi/personal militar, instrumente de evaluare a potenţialului intelectual şi aptitudinal, a capacităţii motrice, de adaptare la mediul militar, de evaluare a potenţialului de lider, a capacităţii de comunicare, de identificare a nivelului şi naturii motivaţiei pentru cariera militară, precum şi a altor caracteristici propuse de structurile expert din MApN.

În ultimii cinci ani, FAN Courier a înregistrat o fluctuaţie de personal de sub 5% ceea ce a determinat o creştere a profitabilităţii pe angajat. Itu a coordonat mărirea echipei prin organizarea procesului de recrutare şi selecţie pentru 300 de noi posturi. Proiectul său de suflet este sistemul de evaluare a performanţelor angajaţilor, aliniat la strategia şi viziunea acţionarilor companiei.


Adrian Cighi face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014 şi a fost premiat în cadrul galei Business Magazin. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/femeia-de-32-de-ani-cu-care-ai-cel-mai-greu-interviu-de-angajare-din-romania-12750773
12750773
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.