Cornel Oprişan este primul angajat din România al suedezilor de la IKEA

Autor: Ioana Matei Postat la 03 ianuarie 2013 803 afişări

Institutul de Cercetări Ştiinţifice al Armatei din Clinceni este locul unde Cornel Oprişan şi-a început cariera, la scurt timp după absolvirea Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (1991) din cadrul Universităţii din Bucureşti.

A lucrat vreme de trei ani în cercetare şi a participat chiar şi la inventarea unui filtru de aur folosit în radio-locaţii, fiind pasionat de munca în Institut. Salariile mici din acea vreme pentru specialiştii în domeniu - sub cel mediu pe economie - l-au determinat să îşi găsească cel de-al doilea job: un part-time ca depanator. Câştiga mai bine din acesta şi, după o perioadă în care şi-a păstrat ambele joburi lucrând în paralel, a fost nevoit să renunţe la munca de cercetare.

După alte patru slujbe, a ajuns retail manager la Ikea şi primul angajat al suedezilor în România în 2005. Prima sa decizie a fost să construiască echipa, după principii învăţate de la suedezi. Având în spate o experienţă de 60 de ani, te gândeşti că este uşor să poţi învăţa oamenii. Dar în primul rând trebuie să te uiţi dacă aceştia au personalitatea şi atitudinea necesară, cunoştinţele mai mult sau mai puţin. Restul se pot face", spunea managerul în 2006. Prin urmare, cel de-al doilea om adus în firmă a fost directorul de resurse umane, Oprişan considerând că are nevoie de sprijinul lui pentru construirea echipei.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cornel-oprisan-este-primul-angajat-din-romania-al-suedezilor-de-la-ikea-10425022
10425022
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.