Cine sta in spatele cozonacilor Boromir. Povestea lui Constantin Boromiz

Postat la 26 decembrie 2010 5067 afişări

De la o moara in satul natal, afacerile pe care le coordoneaza de 17 ani Constantin Boromiz au ajuns anul trecut la o cifra de afaceri cumulata de 120 de milioane de euro.

Constantin Boromiz a decis sa fie propriul sau patron dupa ce a profesat vreme de numai un an ca inginer, dupa terminarea Facultatii de Tehnologie a Constructiilor de Masini din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti. La acea vreme (1991) isi dorea sa castige macar salariul de inginer, astfel incat, impreuna cu fratele sau (Gheorghe Boromiz) si cumnatul sau (George Frintu), a infiintat o companie care a rezistat insa doar pana in 1994. n acel an au schimbat profilul de activitate si, cu bani luati cu imprumut de la rude si banii de la nunta, au inceput activitatile in domeniul moraritului si al panificatiei.

Moraritul era deja o traditie in familie, care ajunsese deja la a patra generatie cu activitati in aceasta arie. In 1995,Constantin Boromiz a cumparat o brutarie de la un om de afaceri turc, segment pe care s-a extins ulterior. In 1997, compania a ajuns la un profit de un milion de dolari, dupa ce contractase multe credite pentru investitii. Din 1998, firma s-a extins prin achizitii de pachete de actiuni in firme cu activitati similare - Moara Cibin din Sibiu, Comcereal Valcea, Comcereal Sibiu, Boromir Prod Buzau si moara de la Deva.

Cea mai grea decizie de pana acum a fost achizitia companiei Boromir Prod, pentru ca a riscat emitand bilete la ordin pentru intreaga suma inainte de finantare. Constantin Boromiz a hotarat recent sa-si restructureze afacerile, urmand ca din cele opt companii pe care le are in prezent, pana la sfarsitul lui 2011 sa ramana doar trei (Boromir Prod Buzau, Boromir Ind Ramnicu Valcea si Moara Cibin din Sibiu) in urma unei serii de fuziuni.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cine-sta-in-spatele-cozonacilor-boromir-povestea-lui-constantin-boromiz-7837286
7837286
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.