Cei 5

Postat la 03 noiembrie 2008 304 afişări

In lumea tranzactiilor importante de la Bucuresti, cifrele fac mereu prima pagina. Si atunci cand nu este vorba despre valoarea deal-ului, trebuie neaparat sa fie vorba despre niste actori foarte cunoscuti pe scena afacerilor locale.

Insa se intampla uneori, destul de rar, ca oamenii din spatele afacerilor sa iasa in fata, chiar sub reflectoare; nu sunt actorii principali, mai degraba managerii lor, pentru ca ei le reprezinta interesele; dar in ultimii ani, avocatii de business de la noi, pentru ca despre ei vorbim, tind sa ia fata antreprenorilor si marilor corporatii in paginile economice.

Intr-o Romanie emergenta, asa cum am cunoscut-o in ultimii ani, piata i-a transformat in personaje cunoscute si foarte cunoscute, iar avocatura pare azi una dintre cele mai "vestice" imagini ale Romaniei. Sunt persoane obisnuite deja cu un stil de viata confortabil si unii dintre primii oameni din business care au inteles ca puterea vine si din faptul ca esti independent, ca nu esti prizonierul muncii tale.

Ori chiar nevoia aceasta de independenta se manifesta din plin la noi. "Aici, spre deosebire de pietele mai mature, avocatii au un imens spirit antreprenorial si inca au curaj sa apuce pe cont propriu."  Asta ne spunea managing partnerul american al Wolf Theiss in Romania, Bryan Jardine. Insa americanul era una dintre putinele voci care mai dadeau posibile "miscarile de trupe din spatele liniilor inamice". In rest, aproape toti avocatii de top cu care ne-am intalnit in ultimul an sustineau ca piata locala de avocatura de business este destul de asezata si de matura pentru ca eventualele "rebeliuni" din anii trecuti sa fie inabusite din fasa de perspectivele "gri" pe care le intrezareau temerarii care mai luau in calcul infiintarea unei noi case de avocatura. Parerile indicau ca top zecele pietei va imparti in continuare mai bine de 60% din afaceri, iar noii jucatori n-ar mai avea mijloacele si timpul necesar sa-si dezvolte businessul pana la granita topului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cei,
5
/lideri/cei-5-4074435
4074435
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.