Capitalistul săptămânii: Evan Williams

Postat la 15 martie 2014 201 afişări

Evan Williams a fondat două dintre cele mai mari afaceri din istoria Internetului: Blogger, o platformă pe care oamenii îşi pot crea jurnale, şi Twitter, o aplicaţie care permite transmiterea de mesaje scurte.

Capitalistul săptămânii: Evan Williams

Evan Clark Williams s-a născut pe 31 martie 1972 la o fermă din statul american Nebraska, unde şi-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei. A urmat cursurile universităţii Nebraska-Lincoln, însă a renunţat după un an şi jumătate.

 După studii, Williams a lucrat în domeniul tehnologiei pentru diferite firme în Florida şi Dallas. În 1996, el s-a mutat în California pentru a lucra în cadrul companiei O’Reilly Media, la departamentul de marketing. A renunţat pentru a deveni freelancer, realizând coduri de programe pentru companii precum Intel sau Hewlett-Packard.

Evan Williams a fondat alături de Meg Hourihan compania Pyra Labs pentru a dezvolta programe de project management. Una din aplicaţiile programului a avut un succes aparte, devenind ceea ce publicul a cunoscut ca „Blogger„. Prin intermediul acestei aplicaţii, Williams este considerat unul dintre cei mai importanţi promotori ai fenomenului „blog„. În februarie 2003, Google a achiziţionat Pyra Labs; tranzacţia a dus atât la popularizarea Blogger.com, cât şi la cea a lui Williams. Fiind deja cunoscut ca unul dintre pionierii aplicaţiilor online, Evan Williams a fost numit de Massachusetts Institute of Technology, în 2003, unul dintre cei mai importanţi 100 de inventatori ai lumii sub 35 de ani.

În 2006, a fondat Obvious Corp., firma care avea să dezvolte Twitter. Trei ani mai târziu, site-ul de analiză compete.com numea Twitter a treia reţea socială din lume ca număr de utilizatori. Evan Williams a ocupat funcţia de CEO al Twitter în perioada 2008-2010, renunţând la poziţie pentru a se putea concentra pe lansarea unor noi start-up-uri.

După listarea Twitter la bursă, averea lui Williams se va ridica la peste 8 miliarde de dolari.

Evan Williams a anunţat de curând lansarea unei noi platforme, numită Medium.com, care va permite utilizatorilor să posteze materiale mai complexe şi conectate la alte articole de pe site-uri precum Blogger.

Urmărește Business Magazin

/lideri/capitalistul-saptamanii-evan-williams-12265242
12265242
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.