100 TINERI MANAGERI DE TOP - Răzvan Copoiu, Schneider Electric

Autor: Razvan Muresan Postat la 02 august 2012 502 afişări

La doar 36 de ani, Răzvan Copoiu are deja 13 ani de experienţă în energie şi industrie, având în acest timp poziţii de top management în companii precum Q-Power, Siemens România şi Alstom Power România.

Răzvan Copoiu a absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine, cu specializarea inginerie electrică şi calculatoare, studii pe care le-a finalizat împreună cu proiectul de diplomă în Franţa, în cadrul École Supérieure d'Électricité din Paris. Ulterior, şi-a completat studiile cu programele de masterat în Metrologie, precum şi Managementul Proiectelor şi Resurse Umane, în cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, şi a absolvit, de asemenea, modulul financiar al programului Executive MBA din cadrul ASEBUSS, Şcoala Postuniversitară de Afaceri Româno-Americană din Bucureşti.

Şi-a început activitatea în cadrul Schneider Electric România la finalul anului trecut, când a preluat conducerea Diviziei de Industrie ce activează pe piaţa din România şi Republica Moldova. Compania este lider mondial în managementul energiei, iar în România este prezentă de peste zece ani. Copoiu coordonează o echipă de vânzări cu acoperire naţională, urmărind să promoveze soluţiile de creştere a eficienţei energetice, care pot reduce consumul de energie cu până la 70%.

Cea mai mare provocare din cariera sa a avut loc în 2009, când se afla la început cu un start-up în domeniul eficienţei energetice, compania Q-Power, iar contracte negociate de peste trei milioane de euro au fost amânate din cauza crizei, în condiţiile în care fabrica deja produsese acele echipamente: "Soluţia a fost o reorientare radicală prin abandonarea temporară a pieţei din România şi promovarea agresivă în Europa, unde s-au şi finalizat apoi cele mai mari contracte". Q-Power, compania pe care a şi gestionat-o în calitate de CEO şi membru al boardului, a fost şi cea care l-a apropiat de stilul de antreprenoriat al unei companii româneşti, transformată în timp în multinaţională. În zece ani de acum, Răzvan Copoiu se vede făcând, la fel ca astăzi, ceea ce îi place cel mai mult: "Să găsească soluţii la provocări".


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-razvan-copoiu-schneider-electric-9891246
9891246
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.