100 TINERI MANAGERI DE TOP - Gabriel Mihăilescu, Roche România

Autor: Razvan Muresan Postat la 26 iulie 2012 436 afişări

Gabriel Mihăilescu răspunde de sistemele informatice din trei ţări ale companiei Roche, numărul doi pe piaţa locală de medicamente. Pasionat de robotică, şeful IT al Roche spune că decizia de a rămâne în ţară a fost cea mai grea pe care a trebuit s-o ia vreodată.

De loc din Târgovişte, Gabriel Mihăilescu a absolvit Facultatea de Automatică şi Informatică Industrială, specializarea robotică, în 1993. Încă din timpul studiilor a fost cooptat de către universitate pentru a lucra într-un laborator de cercetare. S-a angajat apoi timp de trei ani ca inginer IT la Regia de Apă a oraşului său natal. "Faptul că am ales să mă specializez în robotică a fost un handicap. Partea de pregătire în acest domeniu poate fi cu greu aplicată în România", spune Mihăilescu. Şi-a dat seama abia în perioada de practică că trebuie să-şi schimbe optica înspre IT şi aşa a obţinut "primul său job serios" - era responsabil de departamentul de IT, dar se implica şi în management.

După perioada petrecută în cadrul companiei de stat s-a mutat în Bucureşti ca administrator de sistem la SAP România: "Trecerea n-a fost grea pentru că încă din facultate am învăţat să fiu deschis la nou, iar în sectorul privat mi-a fost mai uşor". Spune că toţi colegii săi de facultate au mizat pe dezvoltarea carierei, mulţi nu mai sunt în România, dar nu regretă că a ales să trăiască în ţară. După un an şi jumătate a ajuns să conducă departamentul de IT şi, ulterior, după ce a primit o ofertă din partea Roche România a decis să treacă în industria farmaceutică: "Roche este cu adevărat o multinaţională, nu doar din punctul de vedere al sistemelor informatice, ci ca întreg business". A învăţat în scurt timp produsele companiei şi cum se derulează de fapt afacerile în farma, iar astăzi conduce tot ce înseamnă IT în România, Bulgaria şi Republica Moldova. "Decizia de a sta în ţară a fost cea mai grea pe care a trebuit s-o iau. Zilnic văd sute de oferte şi pot oricând să-mi aleg un job în orice ţară din lume, dar îmi place în România şi cred că aici voi fi şi peste cinci ani", rezumă Mihăilescu planurile sale de viitor.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-gabriel-mihailescu-roche-romania-9891122
9891122
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.