100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Laurentiu Bănescu, cofondator, Fabrica de Bere Bună (Zăganu) - 053

Postat la 11 ianuarie 2022 3308 afişări

100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Laurentiu Bănescu, cofondator, Fabrica de Bere Bună (Zăganu) - 053

Laurenţiu Bănescu a absolvit Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune în cadrul Academiei de Studii Economice în 2001.

A lucrat vreme de zece ani pentru mai multe companii multinaţionale printre care Coca-Cola, Red Bull, Henkel şi Tuborg.

Ideea „năstruşnică“ de a înfiinţat o microberărie i-a venit, lui şi partenerului său, Alexandru Geamănu, în momentul în care şi-au propus să intre în antreprenoriat, cu un produs pe gustul lor, fără să aibă până în acel moment tangenţe cu producţia berii.

Compania Fabrica de Bere Bună, care operează brandul Zăganu, a fost fondată în 2013, în urma unei investiţii de 250.000 de euro, pe o piaţă a berii dominată de giganţi străini.

„Ne-am identificat cu zăganul, o pasăre vânată până la dispariţie, atât datorită proximităţii de vârful Zăganu, unde se află microberăria, cât şi printr-o paralelă cu faptul că fabricile mici de bere din România au dispărut asemenea zăganului“, descriau Laurenţiu Bănescu şi Alexandru Geamănu alegerea numelui produsului creat prin start-up-ul lor, Fabrica de Bere Bună, într-un interviu anterior.

Top 3 priorităţi pentru viitor:

1.Œ Creşterea distribuţiei berilor Zăganu în toată România;

2. Concentrare pe calitatea berii şi pe inovaţiile la nivel de sortimente de bere;

3.Ž Dezvoltarea organică a businessului, investiţii în creşterea şi eficientizarea capacităţilor de producţie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.