Roxana Petrescu, guest editor: Evenimentele care contează

Autor: Roxana Petrescu Postat la 19 iulie 2021 30 afişări

Roxana Petrescu, guest editor: Evenimentele care contează

Rana adâncă lăsată de Brexit a fost mai vizibilă ca niciodată în finala de anul acesta a Campionatului European de Fotbal. Victoria Italiei, pe Wembley, la lovituri de la 11 metri a fost aproape dramatică, Azzurii fiind susţinuţi public, de la cel mai înalt nivel, de oficiali de seamă ai UE, poziţie aproape fără precedent într-o competiţie sportivă.

Tot din sferele înalte ale UE au venit măsurile din pachetul Fit for 55, cele care vor duce la îndeplinire obiectivul blocului de a tăia emisiile de carbon cu 55% până în 2030. Neutralitatea climatică va deveni astfel fenomenul care va genera o nouă revoluţie industrială în Europa, România părând din nou a fi prinsă cu temele nefăcute.

O veste bună a venit totuşi de la echipa EfdeN, cel mai important ONG local destinat cercetării şi dezvoltării de soluţii pentru un trai urban sustenabil, concentrat mai ales pe zona de energie solară.

Organizaţia va reprezenta pentru a treia oară România la cea mai importantă competiţie globală destinată caselor solare, Solar Decathlon 2021. Evenimentul va avea loc în 2022, în Germania, pentru ca în 2023 Solar Decathlon să ajungă în sfârşit în România.

Roxana Petrescu, guest editor

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.