INAINTE DE EURO, FRANTA A AVUT SI FRANCUL GREU

Postat la 02 aprilie 2006 2 afişări

NOUVEAU FRANC": Din cauza ca devalorizarile succesive diminuasera sensibil valoarea francului, in 1960 a fost pus in circulatie un franc nou, denumit si franc greu sau noul franc

"NOUVEAU FRANC": Din cauza ca devalorizarile succesive diminuasera sensibil valoarea francului, in 1960 a fost pus in circulatie un franc nou, denumit si franc greu sau noul franc (franc lourd sau nouveau franc); valoarea lui era de 100 de franci vechi (anciens francs). La 1 ianuarie 1963, francul nou a capatat numele de "franc", francii vechi devenind centime (Enciclopedia Bordas, 1994).

TRANSFORMARE: Sumele din conturi au fost transformate automat in franci noi, iar numerarul a fost schimbat o perioada de timp la banci, fara nici o limita de suma. Trecerea de la francul vechi la cel nou a fost mai simpla decat cea de la francul nou la euro, datorita raportului de schimb (100 de franci vechi la un franc nou, 6,55957 franci noi la un euro).

AMINTIRI: Multi francezi varstnici judecau inca in franci vechi cand s-a trecut la euro. Trecerea la euro a fost insotita de o majorare discreta a multor preturi. In cazul trecerii de la francul vechi la cel nou aceasta nu a fost posibila, fiind foarte evidenta.

Urmărește Business Magazin

/cover-story/inainte-de-euro-franta-a-avut-si-francul-greu-1050571
1050571
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.