ELECTROALFA, SCHIMBAREA SUBTILA

Postat la 02 mai 2006 3 afişări

Gheorghe Ciubotaru, directorul general si proprietarul companiei botosanene Electroalfa, a simtit ca are o problema in momentul in care numarul angajatilor companiei sale a crescut de la cativa oameni la peste 100. "In 1991 am inceput intr-o camera de sase metri patrati, apoi am trecut intr-un garaj, iar acum sunt doua fabrici. Una este sa conduci 20 de oameni, alta 100 si alta 450 de oameni, cati sunt in prezent", spune Ciubotaru.

 

SIMPTOMELE: Schimbarile pe care Gheorghe Ciubotaru spune ca le-a sesizat erau subtile, economiceste compania mergea bine, dar oamenii erau mai putin deschisi, era o schimbare de atmosfera care in timp s-ar fi resimtit si in finantele companiei.

 

SOLUTIA: Cu consultanta de specialitate, Gheorghe Ciubotaru si-a reconfigurat compania, a stabilit indici de performanta si modul de raportare, a introdus competente de calitate si a delegat angajatilor sai competente care initial ii apartineau. Totul s-a facut cu grija, fara a risca bulversari ale activitatii, tinand cont de gradul mare de inertie a oamenilor si de nevoia de asimilare lenta a schimbarii.

 

REZULTATELE: In acest an se incheie prima etapa de reconfigurare a companiei, un proces programat sa se desfasoare pe durata a trei ani; dupa acesta prima etapa urmeaza corectiile. "O analogie este cu analizele medicale periodice", spune Ciubotaru. O parte a schimbarii este si noul brand al companiei, facut public luna trecuta. In 2004 Electroalfa a inregistat o cifra de afaceri de 16 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ELECTROALFA,
SCHIMBAREA SUBTILA
/cover-story/electroalfa-schimbarea-subtila-1051166
1051166
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.