CE TRAGE DE CAPETELE FIRULUI

Postat la 19 iunie 2007 1 afişăre

PRO

In pofida lipsei de disponibilitate de a se muta, exista cateva stimulente pe care angajatorii le folosesc cu succes atunci cand au nevoie sa-si relocheze angajatii dintr-un oras in altul sau chiar intr-o alta tara.

 

PLUS SALARIAL: Argumentul financiar este cel mai convingator: pragul minim al cresterii salariale porneste de la 20-30% si poate ajunge in unele cazuri si peste 100%, in cazul relocarilor dinspre Bucuresti spre provincie.

 

AVANSARE IN CARIERA: In tara sau in strainatate, un proiect mai complex sau un loc de munca superior ierarhic poate fi un motiv bun pentru care angajatii accepta sa se mute, insa de cele mai multe ori pe termen determinat.

 

CONDITII DE VIATA: Exista si situatii in care angajatii cer ei insisi mutarea (sau sunt convinsi de acest argument) datorita conditiilor mai bune de viata pe care le asteapta de la o alta regiune. Cu atat mai mult cu cat, in multe cazuri, cheltuielile cu cazarea in noul oras sunt acoperite de companie. 

 


 

CONTRA

In privinta obiceiurilor de relocare, romanii sunt inca departe de stilul americanilor, ce se muta frecvent de pe o coasta pe alta pentru un post mai interesant. Printre motive se numara:

 

VIATA SOCIALA: Spirit latin, romanii sunt mult mai legati de casa, familie, prieteni decat, spre exemplu, anglo-saxonii, cred specialistii in resurse umane.

 

PIATA REZIDENTIALA. Pentru ca o mutare presupune uneori vanzarea locuintei si cumpararea alteia in noul oras, multi dintre cei ce primesc oferte de relocare nu le accepta. In plus, multi romani sunt si proprietari, doar putini preferand modelul chiriei, foarte practicat in vestul Europei si in SUA.

 

CONDITII: Cele mai multe dintre orasele mici de provincie sunt pentru angajati un cosmar, fiind lipsite de mijloacele de petrecere a timpului liber, dar chiar si, in unele cazuri, de apa curenta, electricitate sau servicii medicale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CE TRAGE DE CAPETELE FIRULUI
/cover-story/ce-trage-de-capetele-firului-1054844
1054844
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.