Catalogul 100 tineri manageri de top - ediţia 2021

Catalogul 100 tineri manageri de top - ediţia 2021

"MUNCESC MULT, DAR MĂ BUCUR DE VIAŢĂ ŞI MAI MULT"
De Ioana Matei

O discuţie în redacţie, cu Cristian Hostiuc, directorul editorial al ZF şi Business MAGAZIN, care este de părere că majoritatea tinerilor nu sunt preocupaţi de pensie. „- Tinerii nu se gândesc la pensionare şi majoritatea corporatiştilor nu ştiu nici măcar cât valorează punctul de pensie! - Ştii de ce nu se gândesc tinerii la pensie? Pentru că vor să muncească toată viaţa, cât pot, iar conceptul de a te baza pe stat pentru a supravieţui s-ar putea să nu mai existe în viitor!” Asta este concluzia mea (care, după 9 ani, mă bucur în continuare de profesia mea, mereu surprinzătoare, şi nu văd de ce ar fi altfel când voi avea 65 de ani), concluzia la care am ajuns după ce am citit răspunsurile a circa 100 dintre tinerii manageri de top incluşi în ediţia de anul acesta a anuarului, precum şi o concluzie la care au ajuns şi „case mai mari”, respectiv expertul global în forţă de muncă Manpower Group. Potrivit unui studiu realizat de această companie în 25 de ţări, în rândul a 19.000 de mileniali, membrii Generaţiei Y îşi văd cariera ca un ultramaraton şi cred că vor munci mai din greu şi pentru o perioadă mai lungă de timp decât generaţiile anterioare (53% cred că vor continua să lucreze dincolo de vârsta de 65 de ani, 16% cred că vor lucra mai târziu de vârsta de 70 de ani sau mai târziu, iar 8% cred că vor munci până la finalul vieţii lor). Un alt aspect interesant este că, deşi majoritatea generaţiei Y crede că va fi activă din punct de vedere profesional pentru o perioadă mai lungă decât părinţii, 92% dintre ei îşi doresc totuşi pauze de carieră, de cele mai multe ori din motive personale, prin urmare, echilibrul mult trâmbiţat între viaţă şi muncă poate în cazul nostru are o şansă să existe: ca să  performezi în carieră, trebuie să ai şi un management al vieţii bine pus la punct.  În 2020, numărul milenialilor (definiţi ca fiind născuţi între 1980-1994) ar reprezenta o treime din forţa de muncă globală, iar circa 24% din aceasta ar fi reprezentată de tinerii generaţiei Z (născuţi între mijlocul anilor ’90 şi 2010) potrivit studiului Manpower Group. Dacă jumătate din numărul angajaţilor de astăzi sunt tineri, modul în care această generaţie vrea să fie condusă, dar conduce, la rândul său, este extrem de relevant. Din răspunsurile pe care le veţi citi în acest anuar, veţi vedea că suntem pe mâini bune!


O INVITAŢIE PENTRU A PRIVI ÎN TRECUT, PREZENT ŞI VIITOR
De Andra Stroe

Citind, la corectura finală, fişele candidaţilor din această ediţie a anuarului Tineri Manageri de Top am trecut prin felurite stări, de la amuzament la nostalgie. Pentru că nu ai cum să nu te amuzi când descoperi fel de fel de meserii la care managerii de astăzi visau când erau mici, cum ar fi cea de cowboy, şofer de ambulanţă, Captain Planet sau preot ziua şi seara dansator. Nostalgia şi-a făcut şi ea loc pentru că mi-am adus aminte de propria-mi copilărie şi de visele pe care le aveam, unele diametral opuse faţă de persoana care sunt astăzi.

Să citesc răspunsurile voastre, să aflu ce înseamnă pentru voi jobul ideal, fie că e acela de a fi primarul unei comunităţi, de a te afla la cârma propriului business sau că de fapt acest concept este o iluzie, a fost inspiraţional. La fel cum au fost şi cărţile pe care le-aţi recomandat, sfaturile pe care le-aţi primit de la părinţi sau de la mentorii voştri, lecţiile pe care le-aţi deprins de-a lungul anilor sau propriile formule ale succesului, după care vă ghidaţi în carieră şi în viaţă.

M-au fascinat, de asemenea, definiţiile voastre pentru liderul ideal. Unii l-aţi „compus” din lideri celebri, spunând că acesta ar trebui să aibă „viziunea lui Steve Jobs, capacitatea de execuţie a lui Jeff Bezos şi tenacitatea lui Warren Buffet”. Alţii i-aţi prezentat calităţile sau aţi ales să spuneţi ce ar trebui să facă un lider pentru a merita acest titlu, în timp ce o parte aţi ales să exemplificaţi, asociind imaginea liderului perfect cu personalităţi ca Iisus sau Nelson Mandela, de pildă. Probabil, dacă am pune cap la cap toate calităţile menţionate de voi, am reuşi să facem, într-adevăr, portretul unui lider perfect.

Mulţi aţi descris şi calităţile pe care aţi vrea să le aibă colegii voştri, şi nu puţini aţi fost cei care aţi spus că acesta trebuie să fie onest, la fel cum mulţi aţi fost cei care l-aţi numit pe Elon Musk drept CEO-ul pe care îl admiraţi cel mai mult.

Şi pentru că invitaţia din acest an v-a provocat să vă uitaţi, deopotrivă, spre trecut, prezent şi viitor,  fiecare a proiectat viitorul în felul său, fie că acesta este unul distractiv, mai puţin poluat sau colorat în nuanţe de albastru şi de roz. Cred că, după un an ca 2020, toate variantele propuse de voi sună bine!

 

Mai multe detalii puteţi citi în Catalogul 100 tineri manageri de top - ediţia 2021

Ediţiile print sunt valabile în limita stocului disponibil. În cazul în care stocul se epuizează va fi livrată ediţia electronică.

Comandă catalogul mai jos la preţul de 200 de lei, TVA inclus.
 


 

Cantitate: buc.
 

Urmărește Business Magazin

cataloagele business magazin
ZF.ro
Autoturismele din România la raport: Moment istoric în România. Ce trebuie să ştie toţi şoferii din ţara noastră Autoturismele din România la raport: Moment istoric în România. Ce trebuie să ştie toţi şoferii din ţara noastră
Mai aveţi zile de concediu de anul trecut şi vreţi să nu le pierdeţi? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de odihnă neefectuată
Mediafax
Spania va trimite rachete Patriot Ucrainei, însă Grecia exclude furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană către Kiev Spania va trimite rachete Patriot Ucrainei, însă Grecia exclude furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană către Kiev
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
MonitorulApararii
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
România va semna contractul de peste 700 milioane euro pentru obuzierele de 155 mm. în luna martie
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Ce, cât şi cum se mai fură prin Europa COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Ce, cât şi cum se mai fură prin Europa
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN Cu frâna trasă pe podul suspinelor...

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.