Voci peste IP

Postat la 09 mai 2006 1 afişăre

VoIP este o tehnologie care permite utilizatorilor sa efectueze si sa primeasca apeluri telefonice prin Internet, catre computere sau telefoane (fixe sau mobile) din toata lumea, la tarife mici.

 

TEHNICA: Este nevoie de un computer cu casti si microfon sau, mai nou, de un telefon mobil dotat cu software specializat si conexiune la Internet.

 

PRINCIPIU: Tehnologia VoIP transforma vocea in pachete de date, la fel cum se "impacheteaza", de exemplu, textul mesajelor e-mail. Pentru o calitate mai buna a convorbirilor este nevoie de o conexiune de mare viteza la Internet.

 

INCEPUTURILE: Telefonia prin Internet a aparut acum mai bine de 10 ani. Prima aplicatie software pentru VoIP a aparut in 1995, si putea fi folosita numai de pe computer.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Voci peste IP
/business-hi-tech/voci-peste-ip-1005854
1005854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.