Da-mi factura pe mail

Postat la 19 august 2008 72 afişări

Timpul necesar trimiterii unei facturi, a unui aviz ori a unei chitante clientului poate fi redus de la cel putin o zi la cateva minute. Dar numai daca documentele sunt emise online.

“Ideea site-ului a pornit tocmai de la nevoia noastra de gestiona mult mai simplu activitatile birocratice de care se loveste pana la urma orice firma”, spune despre factureaza.ro Stefan Gabriel Tarnovan, asociat si director general in cadrul companiei sibiene Cubus Arts.

 

Prin intermediul serviciului de facturare, care poate fi accesat de oriunde, cu conditia sa existe o conexiune securizata, similara celor folosite in aplicatiile de tip e-banking, orice firma din Romania poate emite online facturi, proforme, chitante sau avize. Pana acum, pe factureaza.ro au fost emise in total peste 28.000 de astfel de documente care pot fi trimise ulterior pe e-mail clientilor, tiparite pentru a fi expediate prin posta sau pentru a fi trimise firmei sau departamentului de contabilitate. “In plus exista diferite functii de administrare a clientilor si a produselor, posibilitatea de emitere automata a facturilor si de retrimitere automata a facturilor scadente”, subliniaza Tarnovan.

 

Lansat in prima parte a anului trecut, serviciul de facturare online a necesitat o investitie initiala de aproximativ 30.000 de euro, la care s-au mai adaugat pe parcurs cheltuieli de inca 25.000 de euro. Factureaza.ro este adresat tuturor companiilor romanesti, indiferent de dimensiune, cu toate ca firmele mari sunt de multe ori reticente sa foloseasca un asemenea serviciu, preferand in schimb aplicatii software dedicate. De altfel, chiar Tarnovan admite ca serviciul este destinat in primul rand firmelor mici si persoanelor fizice autorizate din diverse domenii, de la IT&C la transporturi sau de la constructii la consultanta juridica.

 

In prezent, numarul companiilor inscrise pe factureaza.ro este de aproape 1.400, directorul Cubus Arts estimand pentru anul acesta o crestere de 150% a membrilor comparativ cu 2007. Iar 300 de utilizatori folosesc zilnic serviciul online de facturare, ceea ce situeaza site-ul factureaza.ro pe primul loc in Romania, conform spuselor lui Stefan Gabriel Tarnovan, fiind urmat de realvirtual.ro, print-facturi.ro sau aifacturi.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
online,
site,
vanzari,
plati,
facturi
/business-hi-tech/site-ul-saptamanii/da-mi-factura-pe-mail-2939564
2939564
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.