Sergiu Novac: „Nu există scurtături către succes”

Postat la 15 decembrie 2022 162 afişări

Sergiu Novac: „Nu există scurtături către succes”

Vârstă: 38 de ani

Funcţie: Head of Program&Project Management România şi Head of Global Program Architects din Global Delivery Centers (România, Polonia, Bulgaria şi India)

Companie: Atos

Cifră de afaceri (2021): >130 mil. euro

Număr de angajaţi: >3.000

Număr de colegi aflaţi în subordine: >100

Experienţă: Absolvent al Universităţii Politehnica din Timişoara, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, inginer şi masterand, a intrat în domeniul IT din 2005, având la activ o experienţă în lucru de peste 15 ani, în roluri multiple, atât tehnice cât şi de management.


Ambiţia sau talentul – ce contează cel mai mult pentru a avea succes?

Ambiţia este cea care ne dă un scop în viaţă, ne permite să luptăm pentru ceea ce credem, să muncim din greu, să facem sacrificiile necesare pentru a avea viaţa pe care ne-o dorim. Oamenii cu ambiţie ştiu că nu există scurtături către succes, ci doar perseverenţă, pasiune şi mult efort susţinut.

Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?

Mi-aş dori să am un paşaport cu destinaţii bifate în toate colţurile lumii, dar trebuie să recunosc, mai am de lucru puţin pe partea aceasta.           

Care este cea mai mare realizare din viaţa ta de până acum?

Un punct definitoriu din viaţa mea a fost intrarea la Politehnica Timişoara, Calculatoare. Atunci când nimeni nu crede în tine că o să reuşeşţi, când liceul urmat nu este în domeniu, ambiţia, munca continuă şi perseverenţa mi-au arătat că dacă îţi doreşţi ceva cu adevărat, se poate. Nu renunţa!

Dacă ar fi să oferi un rating vieţii tale de până acum, între 1 şi 10, care ar fi acesta?

Tot timpul spun că suntem suma experienţelor noastre, sunt persoana din faţa voastră datorită vieţii mele de până acum. Aş schimba ceva în viaţa mea de până acum? Nu, nu regret nicio experienţă avută, bună sau mai puţin bună, am învăţat din toate şi sunt mândru de mine. 9.5, nu sunt premiant. :)

Cine este mentorul tău?                                                         

Voi împărţi răspunsul în două. După 6 ani de carieră, am avut un mentor care m-a învăţat ce înseamnă să comunici cu adevărat, să câştigi clientul nu doar prin expertiză ci şi prin comunicare. De la manager actual, am învăţat ce înseamnă diplomaţia, conducerea prin respect câştigat, nu impus de rol.          

Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre? 

Sunt multe de spus aici, ceva tangibil ce putem influenţa majoritatea dintre noi, timpul, este provocarea vremurilor noastre, echilibrul între a avea suficient timp să dedici familiei/celor dragi şi să-ţi urmezi ambiţia, visele, cariera pe care ţi-o doreşti. Talentul, învăţatul, dezvoltarea, construirea relaţiilor sau a unei familii, integrarea într-o echipă sau un nou loc de muncă, experienţa deprinsă şi senioritatea şi multe altele au un lucru în comun – timpul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tehnologie,
Sergiu Novac,
Atos

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.