Trilulilucrocodilu

Postat la 02 iunie 2008 17 afişări

Tranzactia in care au fost implicati luna trecuta francezul Alexis Bonte si serviciul de continut video Trilulilu are o rezonanta aparte in piata, nu neaparat pentru valoarea sa, ci pentru impactul asupra internetului romanesc.

Omul de afaceri francez Alexis Bonte a cumparat la jumatatea lunii mai un pachet de 41% din actiunile Trilulilu pentru 1.025.000 de euro, devenind astfel actionar majoritar in companie, in posesia sa fiind deja un alt pachet de 10%, achizitionat in decembrie anul trecut pentru 100.000 de euro.

Prima tranzactie a evaluat site-ul la suma de un milion de euro, valoare care in mai putin de jumatate de an a ajuns la 2,5 milioane de euro. In comparatie cu alte tranzactii petrecute in ultimul an pe piata din Romania, cifra este destul de mica. Dar aceasta a doua runda de investitii reprezinta, de fapt, inca un punct de reper in piata online din Romania, dupa cele de anul trecut, cand fondul american de investitii Tiger Global Management a cumparat participatii in companiile online Neogen si eJobs. In acelasi timp, demonstreaza ca mediul online romanesc a devenit interesant pentru investitori.

Pe de-o parte, aceste tranzactii marcheaza inceputul achizitiilor pe care le-ar putea face in domeniu fonduri de investitii, dar si companii online deja consacrate pe piata internationala, cred o serie de jucatori din piata locala. Iar pe de alta parte, pentru ca modelul acestor povesti de succes ar putea motiva si alti antreprenori sa se implice in domeniul internetului.

"Problema nu este lipsa ideilor, ci mai degraba lipsa curajului", crede Sergiu Biris, directorul general al Trilulilu. In urmatorii ani, este de asteptat ca valoarea tranzactiilor care implica firme din mediul online romanesc sa ajunga la zeci de milioane de euro, potrivit lui Vlad Stan, directorul executiv al Navidoo si actionar in cadrul Vodanet.

Pe langa semnificatia pentru piata online, pentru fiecare dintre actionarii Trilulilu, tranzactia inseamna si o suma care intra in buzunarele lor. Acestia au incasat intre 100.000 si 200.000 de euro, in functie de pachetul de actiuni cedat, cu exceptia lui Sergiu Biris, fostul actionar majoritar, caruia i-au revenit aproape 340.000 de euro.

Pe langa suma platita pentru pachetul de actiuni, Alexis Bonte a facut si o investitie de 300.000 de euro in companie, bani care vor fi alocati dezvoltarii proiectului. "Trilulilu are nevoie in aceasta faza in special de resurse tehnice", spune Bonte, adaugand ca si echipa de angajati ai companiei se va dubla pana la finalul acestui an, cand va numara 14 oameni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Trilulilucrocodilu
/business-hi-tech/new-media/trilulilucrocodilu-4074201
4074201
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.