Nu, ei nu au cipuri

Postat la 14 octombrie 2008 11 afişări

Proprietarii de animale de companie din SUA apeleaza din ce in ce mai mult la diverse gadgeturi pentru a-si usura sarcina de a avea grija de ele.

La mare cautare sunt, spre exemplu, echipamentele automate de hrana, fantanile de apa, laditele de nisip pentru pisici care se curata singure sau pernele care se incalzesc singure. Americanii sunt dispusi sa investeasca si in diferite jucarii electronice menite sa distreze animalele atunci cand sunt lasate singure acasa.

 

“Oamenilor le plac animalele, dar nu prea mai au timp sa aiba grija de ele”, zice Julia Hsueh, proprietara magazinului de animale Furry Tales, din San Francisco. “Cu ajutorul tehnologiei, stapanii pot rezolva mai usor aspectele neplacute din intretinerea animalelor”. Dincolo de dispozitive care pot starni oroarea, ca zgarda de piele care foloseste socuri electrice sau jeturi de apa pentru a opri cainele sa latre, proprietarii se bazeaza pe noile tehnologii mai ales pentru a asigura securitatea animalelor. Acum, gardurile invizibile sunt din ce in ce mai populare, iar multi dintre stapanii de animale de casa recurg inclusiv la spionarea acestora cu camere web, pentru a se asigura ca sunt in siguranta pe parcursul zilei.

 

Potentialul pietei este foarte mare, daca luam in calcul faptul ca numai in SUA exista animale de casa in peste 71 de milioane de gospodarii, potrivit American Pet Products Association. Pentru cele peste 382 de milioane de animale de companie din SUA, printre care caini, pisici, reptile sau pesti, americanii au cheltuit anul trecut aproximativ 41 de miliarde de dolari (aproape 30 de miliarde de euro), dintre care un sfert pentru medicamente, iar restul pentru diferite gadgeturi si jucarii care sa simplifice vietile animalelor, dar mai ales ale proprietarilor lor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
animale companie,
gadgeturi
/business-hi-tech/new-media/nu-ei-nu-au-cipuri-3310716
3310716
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.