Noroc cu mobilul

Postat la 10 martie 2009 16 afişări

La nivel mondial, sase persoane din zece au un abonament la un operator de telefonie mobila, ceea ce inseamna ca telefonul mobil reprezinta principalul mijloc de comunicare pe plan mondial, inclusiv in tarile slab dezvoltate, unde internetul n-are penetrare, rezulta dintr-un raport al organizatiei International Telecommunication Union, care functioneaza sub egida ONU.

 

Potrivit aceluiasi raport, in lume exista de trei ori mai multe telefoane mobile decat telefoane fixe, iar in unele tari din Europa si Asia oamenii au mai mult de un telefon mobil. La sfarsitul anului trecut, la nivel global erau in functiune aproximativ 4,1 miliarde de abonamente de telefoane mobile, comparativ cu un miliard in anul 2002, ceea ce inseamna o rata de penetrare de 61,1% la scara populatiei globului. In schimb, abonamentele de telefonie fixa au crescut mult mai lent, de la un miliard in 2002 la 1,27 miliarde la finalul lui 2008.

 

“Acesti ani au adus o adevarata revolutie in ce priveste dezvoltarea industriei de telefonie”, comenteaza autorii raportului, referindu-se atat la schimbarea centrului de greutate de la telefonia fixa la cea mobila, cat si la viteza de extindere a acesteia din urma in tarile in curs de dezvoltare. In aceste tari exista acum doua treimi din abonamentele pentru telefoanele mobile din lume, cea mai mare rata de crestere inregistrandu-se in Africa, unde 28% din populatie avea la sfarsitul anului trecut un telefon mobil.

 

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/new-media/noroc-cu-mobilul-4038330
4038330
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.