Internet pe patru roti

Postat la 27 ianuarie 2009 12 afişări

Din a doua jumatate a acestui an, conducatorii de masini din SUA si din Europa vor avea posibilitatea sa asculte oricare dintre cele cateva zeci de mii de posturi de radio disponibile pe internet atunci cand se afla la volan.

Compania germana producatoare de echipamente auto Blaupunkt, impreuna cu agregatorul online de statii radio miRoamer, au conceput primul sistem radio cu acces la internet creat special pentru masini. Pentru a putea asculta radio de pe internet, utilizatorii au nevoie de un telefon mobil 3G. “Radioul numit Blaupunkt 600i foloseste tehnologia Bluetooth pentru a se conecta la telefonul mobil 3G, care se conecteaza la randul sau la o retea mobila de internet”, explica George Parthimos, directorul executiv al companiei miRoamer, adaugand ca telefonul mobil este folosit doar ca intermediar intre radioul masinii si posturile radio online la internet.

 

Pentru un pret initial de 399 de dolari (291 de euro), la care se adauga o taxa lunara de 15 dolari (11 euro) perceputa de companie in schimbul accesului la statiile radio de pe internet, conducatorii auto pot sa asculte peste 30.000 de statii de radio din toata lumea. Compania condusa de catre George Parthimos a semnat un contract cu aceste statii radio, avand astfel posibilitatea sa le adune pe toate la un loc pe site-ul miRoamer.com, accesibil atat de pe computer, cat si prin intermediul dispozitivelor mobile de genul celularelor. Parthimos vede aceasta noua posibilitate de conectare la internet ca pe o evolutie in sine a radioului. “Am fost contactati de numerosi producatori de masini care sunt interesati sa incorporeze sistemul in propriile automobile”, a mai spus Parthimos, specificand insa ca aceasta facilitate va fi posibila abia din 2010.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
internet,
tehnologie,
radio
/business-hi-tech/new-media/internet-pe-patru-roti-3812512
3812512
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.