Fondatorul Larry Page il inlocuieste pe Eric Schmidt la carma Google

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 21 ianuarie 2011 67 afişări

Larry Page, unul dintre fondatorii Google alaturi de Sergey Brin, va prelua din aprilie conducerea celui mai mare motor de cautare din lume, inlocuindu-l astfel pe Eric Schmidt, care a detinut pozitia in ultimul deceniu.

Schmidt va deveni presedinte executiv al companiei, urmand sa se ocupe de parteneriate, clienti si relatii de afaceri la o scara mai larga. Anuntul surpriza a venit in contextul in care Google tocmai a anuntat rezultatele financiare pentru ultimele trei luni din 2010, cand a avut venituri de 8,44 de miliarde de dolari, in crestere cu 26%, si un profit net de 2,54 de miliarde de dolari, peste nivelul de 1,97 de miliarde de dolari din perioada similara a anului precedent, scrie BBC News.

n varsta de 37 de ani, Larry Page a mai condus compania in trecut, dar i-a cedat functia lui Eric Schmidt (55 de ani) intr-un moment in care investitorii isi doreau un manager cu mai multa experienta pentru Google. Compania numara la acea vreme 200 de angajati si nu era profitabila, in timp ce astazi numara 24.000 de angajati, iar din veniturile de aproape 30 de miliarde de dolari, o buna parte sunt profit.

"n opinia mea, Larry este pregatit sa conduca si sunt incantat ca voi lucra atat cu el, cat si cu Sergey pentru multa vreme de-acum inainte", a spus Schmidt, care s-a alaturat companiei acum mai putin de zece ani, dupa ce ocupase pozitii de management in companii precum Bell Labs, Xerox, Sun si Novell. Pe atunci, misiunea lui a fost sa gestioneze cresterea rapida a companiei, ceea ce a si facut, dar in ultima perioada, Google a inceput sa piarda din teren, in special in competitia cu Facebook. {i nu numai atat, dar a ramas si fara o serie de oameni cheie din companie.

"Discutam de mai multa vreme despre simplificarea structurii de management si accelerarea procesului decizional. Larry se va ocupa de strategia si dezvoltarea de produse, iar Sergey se va dedica unor proiecte strategice mai maple", mai spune Schmidt.

Actiunile Google au crescut cu doua procente la inchiderea sedintei de tranzactionare de ieri, compania avand o valoare de piata de 200 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
internet,
Larry Page,
Eric Schmidt,
Google
/business-hi-tech/new-media/fondatorul-larry-page-il-inlocuieste-pe-eric-schmidt-la-carma-google-7908601
7908601
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.