Facebook pentru iPhone

Postat la 31 martie 2009 15 afişări

De la jumatatea lunii trecute, membrii Facebook au optiunea sa se joace in retea sau sa faca schimb de informatii utilizand iPhone si iPod Touch de la Apple gratie noii platforme Facebook Connect. Aceasta este disponibila pentru mai multe aplicatii de pe iPhone, pe care functioneaza la fel ca pe site, astfel incat utilizatorii pot sa faca legatura intre aplicatiile de pe iPhone si profilul lor de pe Facebook, pentru a face schimb de date cu prietenii.

“Este pentru prima data cand aplicatiile pentru iPhone pot sa aiba prieteni”, a comentat in gluma Dave Morin, senior platform manager in cadrul Facebook. Mai exact, posesorii de iPhone pot sa se joace sau sa comunice nu numai cu cei din cercul lor de cunostinte care au iPhone, ci si cu cei ce nu au, dar in schimb sunt membri ai Facebook. Prin intermediul a noua aplicatii (pentru inceput) disponibile in magazinul iTunes al Apple, utilizatorii de iPhone pot sa vada care dintre prietenii lor de pe Facebook sunt online si sa faca schimb de continut cu acestia. De pilda, una dintre aplicatiile disponibile in iTunes, Urbanspoon, permite postarea pe Facebook de articole si fotografii despre restaurantele vizitate de utilizatori. O alta, “Who has the bigger brain?”(dezvoltata de Playfish), a adaptat pentru iPhone si iPod Touch un joc de inteligenta lansat pe Facebook.

 

“Impreuna cu platforma sociala Facebook, iPhone si iPod Touch reprezinta noua generatie in ce priveste platformele de divertisment”, sustine Kristian Segerstrale, director executiv din cadrul Playfish. Conexiunea cu iPhone este doar ultima din noutatile oferite recent de Facebook Connect, dupa ce gratie aceleiasi platforme membrii Facebook care au cont pe magazinul online de muzica Emusic isi pot posta acum direct pe Facebook muzica de aici, cronici de albume sau lista cu ultimele albume sau piese descarcate de pe Emusic. Timpul petrecut de catre utilizatorii de internet in retelele sociale si pe bloguri reprezinta aproximativ 10% din totalul intervalului petrecut pe internet, potrivit unui studiu realizat de compania americana de cercetare Nielsen.

 

Retelele de socializare online si blogurile ocupa locul al patrulea in acest sens, dupa motoarele de cautare, site-urile de interes general si site-urile de unde poate fi descarcat continut digital. In perioada decembrie 2007-decembrie 2008, timpul petrecut in retelele online la nivel global a crescut cu 63%, la 45 de miliarde de minute, dintre care 20,5 miliarde de minute reprezinta timpul petrecut de utilizatorii de internet pe Facebook, mai mult cu 566% decat in anul anterior.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Facebook,
iPhone,
internet,
retele sociale
/business-hi-tech/new-media/facebook-pentru-iphone-4122827
4122827
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.