Economii cu Google

Postat la 17 februarie 2009 11 afişări

Spre sfarsitul acestui an, utilizatorii Google vor putea beneficia de un program prin intermediul caruia vor putea sa vada online cata electricitate consuma daca dau cu aspiratorul la sase dupa-amiaza sau daca lasa becurile aprinse toata noaptea.

Noul produs, numit PowerMeter, a fost creat cu scopul de a-i determina pe utilizatori sa reduca consumul de energie electrica. “Daca 5,3 milioane de oameni ar folosi PowerMeter si fiecare ar reduce consumul de energie cu 10%, ar putea economisi energie electrica echivalenta cu un gigawatt - destul de mult pentru a furniza energie unui oras mare”, sustine Kirsten Olsen Cahill, manager de programe la Google.org. Conform lui Olsen, pentru a trimite datele referitoare la consumul de energie catre utilizatori, Google colaboreaza cu furnizori de utilitati si cu companii din domeniul tehnologic. Unul dintre acesti parteneri este Silver Spring Networks, companie cu sediul in Silicon Valley care furnizeaza tehnologie pentru reteaua nationala de electricitate.

In momentul de fata, Google testeaza produsul cu ajutorul a 30 de angajati si spera sa il extinda in urmatoarele saptamani la peste 200. In ce priveste veniturile, Google inca nu are planuri concrete in a face bani din PowerMeter, precizeaza Cahill. “Insa este vorba de un produs care poate sa aduca mai multi utilizatori pentru Google, mai ales ca va putea fi accesat gratuit.”

Cu toate ca, prin intermediul PowerMeter, Google afirma ca incearca sa reduca utilizarea de energie electrica la nivel global, compania ramane expusa criticilor in ce priveste consumul propriu de electricitate. Cea mai mare parte din energia consumata de Google este utilizata in centrele de date ale companiei, motiv pentru care, cu scopul de a-si reduce costurile, compania le-a amplasat langa reteaua hidroenergetica Columbia River din Washington. Insa numai serverele calculatoarelor companiei consuma, dupa unele esti¬mari, aproape 2% din totalul de energie electrica generat de Statele Unite.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
servicii,
Google,
online
/business-hi-tech/new-media/economii-cu-google-3941375
3941375
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.