Microsoft vs. Microsoft

Postat la 12 septembrie 2006 2 afişări

Puterea sistemului de operare trebuie adaptata la componentele hardware ale calculatorului. Un software prea complex poate face inutilizabil un computer vechi, in timp ce PC-urile noi pot face uz de toate functiile suplimentare ale sistemului de operare.

 

"Low power"

  • La mijlocul lunii iulie Microsoft a prezentat un sistem de operare cu mai putine pretentii decat Windows XP, pe baza caruia a fost construit.
  • Cunoscut pana la acea data sub numele de cod Eiger, Windows Fundamentals este, in esenta, o varianta simplificata a XP, cu toate programele care solicita viteza sau spatiu importante accesibile de pe un server.
  • Lansarea comerciala a fost anuntata pentru aceasta luna. In anuntul oficial, Microsoft spune ca programul este realizat special pentru calculatoarele vechi, dar care sunt inca in stare de functionare si care vor putea fi astfel folosite o perioada mai mare de timp.

 

"Full power"

  • Ca viitorul Windows Vista va pretinde mai multa putere de la calculatoare era de asteptat. Dar la momentul cand au fost anuntate oficial cerintele Vista nu putini au ramas uimiti.
  • Microsoft a venit cu doua concepte. Cu eticheta Vista Capable vor fi inscriptionate PC-urile care respecta cerintele minime de sistem - procesor de 800 MHz, 512MB RAM, 20 GB HDD si un procesor grafic DirectX9.
  • Pentru varianta completa, care include si o interfata grafica spectaculoasa, se califica doar calculatoarele premiante. Vista Premium Ready cere procesor single sau dual core de 1GHz, 1 GB RAM si o placa grafica de cel putin 128 MB.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Microsoft vs. Microsoft
/business-hi-tech/microsoft-vs-microsoft-1006884
1006884
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.