Schimbati parola!

Postat la 07 aprilie 2008 14 afişări

<a href='http://www.redoracle.com/' class='link3' target=_blank>www.redoracle.com</a>Care este parola sistemului de securitate Cisco IDS? Username-ul administratorului este "rout", iar parola de acces este "attack". Dar a produsului Business Director de la SAP? In versiunea 4.7, userul este "Replicator" cu parola "iscopy". Practic, puteti afla datele de acces pentru aproape oricare astfel de sistem. Unde? Incercati pe RedOracle.com.

Foarte multe companii ofera angajatilor cele mai bune computere pe care sunt instalate ultimele versiuni de software. Numai ca se intampla de multe ori, din neglijenta sau ignoranta, ca parola de acces la acele sisteme si aplicatii software sa nu fie schimbate dupa activare. Ceea ce inseamna ca acestea raman de fapt cele predefinite, deci pot fi foarte usor de aflat, de pe internet. Pe de alta parte, nici producatorii sistemelor nu gasesc o metoda mai sigura de a livra sistemele cu parola predefinita. In sensul ca ar putea genera aleator un nume de utilizator si parola aferenta pentru fiecare sistem in parte, asa incat sa fie destul de greu de detectat pentru utilizatorii rauvoitori, care ar putea crea daune companiei prin simplul fapt ca au acces la sistem si pot face modificari. In fond, cat de greu poate fi pentru producator sa genereze aceste parole personalizate sau, daca nu, macar sa-si avertizeze clientul ca parola este o informatie usor accesibila si ca trebuie schimbata dupa instalarea sistemului?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Schimbati,
parola!
/business-hi-tech/it/schimbati-parola-4074116
4074116
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.