Google muta televizorul pe internet

Postat la 31 mai 2010 50 afişări

De mutarea televiziunii pe internet se vorbeste de cativa ani, dar pana acum nimeni nu a facut ceva in aceasta privinta. Luna aceasta insa, Google a spart gheata prin lansarea Google TV. Acum ramane de vazut cati dintre utilizatorii TV vor alege sa vada emisiunile preferate pe internet.

"Daca exista o poarta spre divertisment pe care oamenii o cunosc si o iubesc, aceasta este televizorul", incepe comunicatul postat de Google pe blog, pentru a anunta lansarea serviciului Google TV.

Compania care detine cel mai important motor de cautare din lume e constienta ca, in timp ce la nivel mondial exista un miliard de posesori de computere si doua miliarde de telefoane mobile, televizorul are in jur de patru miliarde de privitori. In Statele Unite, potrivit Google, oamenii petrec in medie cinci ore zilnic la televizor, iar cheltuielile anuale pentru publicitatea TV se ridica la peste 70 de miliarde de dolari anual. Iar cum cea mai marte parte din veniturile Google provin din publicitatea de pe internet, analistii considera ca lansarea acestui serviciu reprezinta cea mai buna cale de extindere a companiei pe acest segment.

"O mare parte din divertismentul de care avem parte zilnic ne vine prin intermediul telefoanelor si al calculatoarelor. Ele au ceva ce televizorul nu are: internetul, care ofera oamenilor posibilitatea de a cauta si de a avea acces rapid la continutul dorit. Dar internetului ii lipsesc multe dintre functionalitatile televizorului, in principal experienta de a privi filmele preferate in format High Definition", continua oficialii Google. Ceea ce aduce nou serviciul Google este, in acest context, reducerea timpului de cautare a programelor si modalitati noi de a personaliza continutul.

Practic, cine vrea sa-si procure Google TV are de ales intre a-si cumpara un televizor compatibil cu platforma Google sau un net-box (minicomputer "set-top box", care se conecteaza la televizorul clasic).

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
TV,
Google
/business-hi-tech/it/google-muta-televizorul-pe-internet-6195495
6195495
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.