Gadgetul anului 2011 - iPhone 4S

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 23 decembrie 2011 40 afişări

iPhone 4 a fost numit telefonul anului la World Mobile Congress, în primăvara acestui an. Adevăratul gadget vedetă din 2011 s-a dovedit însă a fi succesorul, iPhone 4S.

A cincea versiune a telefonului mobil iPhone de la Apple a fost de departe cel mai aşteptat gadget din acest an. Speculaţiile au început încă din primăvară, cu toate că predecesorul iPhone 4 tocmai era numit telefonul anului la World Mobile Congress, şi de atunci noul model a devenit un subiect de discuţie destul de controversat.

Aşteptările au fost astfel foarte ridicate, motiv pentru care luna octombrie va rămâne probabil multă vreme în memoria fanilor Apple şi a pasionaţilor de tehnologie, nu numai pentru lansarea noului telefon, dar şi pentru decesul lui Steve Jobs, la numai o zi după evenimentul de prezentare. iPhone 4S a fost primit cu oarecare dezamăgire de lumea tehnologiei, care anticipa de fapt iPhone 5, un dispozitiv modificat nu numai din punct de vedere tehnic, dar şi ca design. Reacţie însă destul de nejustificată, întrucât cel puţin din punct de vedere tehnic, modelul 4S este oricum identic cu ceea ce se specula că va avea iPhone 5 şi superior predecesorului.

Telefonul este dotat cu un procesor dual-core A5, de două ori mai rapid decât cel folosit anterior, cameră foto de 8 megapixeli, funcţionează cu sistemul de operare iOS 5 şi oferă acces la iCloud, unde utilizatorii pot stoca diferite fişiere fără să consume din memoria telefonului. Dar mult mai spectaculos este sistemul de recunoaştere vocală Siri pe care îl integrează şi prin care dispozitivul devine un soi de asistent personal. Chiar dacă iPhone 4S n-a fost prezentat de carismaticul Steve Jobs, cum s-a întâmplat cu toate noile dispozitive ale companiei din ultimii ani, telefonul a reuşit să atragă la fel de mulţi cumpărători la coadă cu o zi înainte de lansare ca de fiecare dată. Lucru care s-a întâmplat inclusiv în România - sute de cumpărători au mers în cele câteva magazine ale operatorilor de telefonie mobilă unde a fost lansat în noiembrie, în miez de noapte, noul iPhone 4S.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iphone 4s,
gadgetul anului,
tehnologie,
it
/business-hi-tech/it/gadgetul-anului-2011-iphone-4s-9078065
9078065
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.