Entertainment si stiinta

Postat la 06 octombrie 2008 12 afişări

Cauta clipuri video din mai mult de zece surse, inclusiv ABC News, BBC News, Fox News sau ESPN. Blinkx este practic un motor de cautare care are propriul sistem de indexare.

www.blinkx.com

Este considerat cel mai mare si mai avansat motor de cautare video, pentru ca poate gasi segmente dintr-un video, iar fiecare clip incepe din punctul cel mai relevant pentru cautarea facuta.

Site-ul a fost fondat in 2004 de catre Suranga Chandratillake, directorul exe?cutiv al companiei din domeniul IT Blinkx, cotata pe bursa din Londra, si are o capitalizare de piata de 350 de milioane de dolari. Blinkx.com si-a castigat renumele de "telecomanda televizorului online", deoarece reuseste sa identifice anumite segmente dintr-un material video (cele care au cea mai mare relevanta pentru cautarea utilizatorului). In prezent, site-ul ofera peste 26 de milioane de ore de inregistrari video si are incheiate peste 350 de parteneriate cu televiziuni nationale, giganti media sau biblioteci video private.

In acest fel blinkx.com si-a consolidat pozitia de top in ceea ce priveste destinatiile pentru TV online. Cei de la blinkx au fost primii care au implementat cautarea video pe Internet, dezvoltand un motor de cautare bazat pe o tehnologie conceputa la Universitatea Cambridge, perfectionata de un contract de cercetare si dezvoltare in valoare de 150 de milioane de dolari si protejata de 111 brevete.

Spre deosebire de alte motoare de cautare multimedia care incearca sa resusciteze tehnologia construita pentru text web, blinkx foloseste o combinatie unica de cautari conceptuale brevetate, tehnologia de recunoastere vocala si software video pentru o cautare eficienta, automata si exacta si pentru o imagine online de calitate. Continutul de pe blinkx.com este disponibil pentru utilizatorii din toata lumea. Acestia pot cauta pe site continut video, pot crea playlist-uri video personale sau isi pot constru un Video Wall personalizat pentru blogul lor sau pentru pagina lor de MySpace.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Entertainment,
si,
stiinta
/business-hi-tech/it/entertainment-si-stiinta-4074374
4074374
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.