Cum sa iti protejezi smartphone-ul

Postat la 11 martie 2010 44 afişări

O alternativa buna la calculatoarele publice si la laptopuri este, din ce in ce mai mult, telefonul mobil “smartphone”. Telefoanele inteligente sunt de fapt minicalculatoare si de obicei transfera informatii folosind retele criptate. Dar cand se conecteaza la hotspot-urile wireless, problemele de securitate sunt aceleasi, asa ca uitati-va daca site-urile si aplicatiile pe care le folositi ca sa transferati informatii confidentiale folosesc criptarea. De asemenea, nepoftitii se pot folosi de capacitatile Bluetooth ca sa va citeasca agenda telefonica, mesajele si alte informatii stocate pe mobil, asa ca e mai bine sa dezactivati optiunea atata timp cat nu o folositi.

Daca sunteti, sa zicem, un suporter al lui Dalai Lama si vizitati China, trebuie sa aveti grija la informatiile pe care le aveti stocate pe telefon, pentru ca guvernul de aici ar putea decide sa le copieze. Sau ati putea folosi la vama o alta cartela SIM si un alt card de date pe care sa le inlocuiti cu cele reale dupa ce ati trecut de vamesi, sugereaza Greg Hoglund, sef de securitate la HBGary. S-ar putea sa aveti si o salvare daca va pierdeti telefonul sau va este furat. Spre exemplu, utilizatorii de iPhone care cumpara serviciul MobileMe pot folosi caracteristica "Cauta iPhone-ul meu" ca sa-si gaseasca telefonul, sa il paroleze de la distanta, sa afiseze un mesaj pe ecran, sa faca telefonul sa sune tare chiar daca soneria e oprita si sa stearga de la distanta toate informatiile de pe el. Si cei care au telefoane care opereaza pe Windows Mobile pot face asta, platind 5 dolari pentru fiecare functie.

Cititi si Cum sa te protejezi in retelele wireless

Cum sa protejati laptopul dumnevoastra

Cum sa te protejezi pe internet

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
virusi,
protectie,
smartphone
/business-hi-tech/it/cum-sa-iti-protejezi-smartphone-ul-5735754
5735754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.