Bani din blog-uri

Postat la 07 aprilie 2008 18 afişări

<a href='http://www.problogger.net/' class='link3' target=_blank>www.problogger.net</a>Pentru cateva sute de americani, blog-ul pe care il detin inseamna venituri lunare de peste 15.000 de dolari, suficient cat sa-si permita sa renunte la jobul de zi cu zi. Insa bloggerul Darren Rowse castiga bani din sfaturile pe care le da altora despre cum sa scrie un blog profitabil.

Inainte de toate, Rowse atrage atentia bloggerilor asupra unui lucru foarte important de care acestia trebuie sa tina cont in incercarea lor de a face blogurile productive: fiecare blog este unic prin felul in care scoate bani. Unele dintre metodele de castig pot fi potrivite pentru anumite bloguri, dar nepotrivite sau mai putin potrivite pentru altele. Secretul reusitei consta in experimentarea a cat mai multor astfel de metode pentru a vedea ce anume se potriveste cel mai bine blogului personal.

In cazul lui Rowse, detinatorul blogului Problogger, aceasta regula de baza se traduce in venituri cu cinci zerouri in coada, anual. Rowse a facut un top cu "generatoarele de venituri" din mediul online, de la cel mai bun la cel mai slab, pe care l-a postat pe blogul sau la categoria "Make Money" si pe care il schimba periodic, in functie de plusurile si minusurile pe care le descopera zilnic la aceste metode.

BLOGGER DESPRE BLOGURI

Desi bloggingul a devenit pentru Rowse un job full time din care isi castiga existenta, in urma cu 6 ani nici nu se gandea ca ar putea castiga un salariu dintr-o astfel de activitate. Totul a pornit de la un articol despre blogging peste care a dat intamplator. Mai tarziu avea sa afle ca acela a fost momentul in care viata lui s-a schimbat complet. Dupa aproape 24 de ore de la citirea acelui articol, Rowse si-a facut propriul blog, unde a inceput sa scrie despre cultura pop, spiritualitate si despre ceea ce descoperise recent, bloggingul.

?Am invatat atat de multe din acea experienta ca am decis sa-mi fac mai multe bloguri." Pe masura ce jurnalele lui online cresteau in popularitate si incepeau sa aduca si bani, bloggingul a inceput sa treaca de la stadiul de hobby la cel de job part time si apoi la un business in toata regula. Iar pasul urmator pe care l-a facut Rowse in 2005, dupa 3 ani de experienta in blogosfera, a fost crearea unei retele de bloguri, impreuna cu alte 3 persoane. Astazi, B5media este o retea de sute de bloguri scrise de sute de bloggeri din intreaga lume, iar Rowse este vice presedintele acestei retele.

PREOTUL INTERNAUT

Ce legatura are religia cu internetul? Ei bine, in timp ce Rowse descoperea internetul, job-ul lui de zi cu zi era acela de preot. "Nu eram preotul principal ci faceam parte dintr-o echipa de 4 preoti. Responsabilitatea mea era aceea de a lucra cu tineri si faceam acest lucru 3 zile pe saptamana." Iar pe langa acest job, Rowse mai avea alte doua, din nevoia de a strange bani pentru nunta si pentru terminarea studiilor in teologie. Alegerea intre viata de preot si cea de blogger nu a fost deloc grea si a venit pe masura ce Rowse isi dadea seama ca oricate slujbe ar avea, banii castigati vor fdi mai putini decat cei obtinuti de pe internet. Despre cati bani scoate din aceasta afacere nu vrea totusi sa spuna si da un raspuns care nu numai ca nu dezvaluie nimic dar nici nu iti mai da voie sa mai insisti pe acest subiect: "Un barbat trebuie sa aiba secretele lui". Insa accepta totusi sa dea un indiciu despre valoarea blogurilor sale aducand in discutie traficul, care, dupa spusele sale, variaza incredibil de mult de la zi la zi. "Dar in cele mai multe zile, blogurile pe care le detin au un trafic total cuprins intre 35.000 si 50.000 de vizitatori unici."

DESPRE PROBLOGGER.NET

Acest site isi propune sa ajute alti bloggeri sa invete despre ceea ce inseamna blogging, le da posiblitatea sa impartaseasca si celorlalti experientele lor si ii ajuta sa-si promoveze blogurile. Din 2004 si pana acum, Rowse a publicat pe ProBlogger peste 3.500 de articole, sfaturi si studii de caz.

CELE MAI BUNE SURSE DE VENIT PE BLOG

1. Google AdSense

In ciuda faptului ca nu mai foloseste acest serviciu pe ProBlogger, Rowse continua sa foloseasca AdSense pe alte bloguri pe care le detine. Si, cu toate ca foloseste si AdSense Referrals sau functia de cautare, pentru blogurile sale cel mai bine se potriveste serviciul obisnuit de publicitate pe care AdSense de la Google il contine. Acest serviciu este setat sa arate textul si imaginea posterului publicitar si Rowse a observat ca cel mai bine merge un ad de 250X300 de pixeli.

2. Chitika

Chitika ofera o categorie de reclame pe care Rowse le-a tot incercat de-a lungul timpului. Asa a observat ca eMiniMalls e cea mai buna aplicatie a Chitika prin care un blogger poate castiga bani. Rowse, de exemplu, a castigat prin Chitika peste un sfert de milion de dolari.

3. Amazon Associates

Pentru fiecare trimitere catre site-ul Amazon.com pe care o face un blogger pe paginile jurnalului sau personal, Amazon plateste o anumita suma de bani. Pentru magazinul online, asta nu este altceva decat o metoda de crestere a traficului, in timp ce bloggerii isi cresc veniturile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bani,
din,
blog-uri
/business-hi-tech/it/bani-din-blog-uri-4074115
4074115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.