De ce n-am lucra cu picioarele?

Postat la 14 martie 2006 1 afişăre

Doua batai scurte din piciorul drept ar putea avea, intr-un viitor nu foarte indepartat, si un alt efect decat acela de a va speria pisica sau, cine stie, subordonatii.

Doua batai scurte din piciorul drept ar putea avea, intr-un viitor nu foarte indepartat, si un alt efect decat acela de a va speria pisica sau, cine stie, subordonatii.

 

Daca temperamentul dumneavoastra este cumva unul coleric, veti fi de-a dreptul fericit sa "degajati" din casuta postala, cu o lovitura abila de picior, mesajele e-mail care va scot din sarite. Acest lucru va fi posibil daca una dintre inovatiile Microsoft - o "tastatura" pentru picioare - va depasi cu succes faza de concept si va ajunge in magazine.

 

Aceasta este doar una dintre cele 150 de inovatii prezentate, recent, la un eveniment intern al gigantului software - un targ cu circuit inchis al carui scop este acela de a stimula dezbaterile si ideile despre viitorul tehnologiei.

 

Una dintre vedetele Microsoft TechFest 2006 a fost suita de aplicatii software Step (pas - n.r.) si "picior-pad-ul" asezat pe podea (un fel de "covoras" pentru mouse, dar mai mare) si dotat cu sase senzori care, apasati cu pantoful, dicteaza softului sa intreprinda diverse actiuni. Daca ideea de a controla computerul si cu picioarele pare, intr-un fel, amuzanta, cei care au creat suita au construit acest produs cu ganduri serioase, nu doar de dragul de a vedea oameni stand in picioare pe langa birouri pentru a-si administra din varful pantofului e-mail-urile sau colectiile de poze digitale.

 

Cand au demarat lucrarile la acest proiect, cercetatorii Microsoft au luat in calcul date ingrijoratoare, precum acelea ca intre 17 si 30% dintre utilizatorii de computere se plang de probleme de vedere, dar si de dureri ale spatelui sau ale mainilor din cauza timpului indelungat petrecut pe scaun, in fata monitorului.

 

Astfel ca ideea de a le permite oamenilor sa realizeze (si) cu picioarele unele dintre activitatile cele mai obisnuite si consumatoare de timp - citirea si filtrarea e-mailurilor sau rasfoirea colectiilor de poze  - a parut nu doar interesanta, ci si benefica pentru sanatatea utilizatorilor de tehnologie. Stergerea unui mail, rasfoirea pozelor sau executarea unor actiuni simple prin apasarea unuia dintre cele sase butoane ale pad-ului de pe podea poate ajuta si persoanele cu handicap sa interactioneze mai usor cu computerul.

 

Iar alternativa la tastatura si mouse, folosita chiar si pentru o perioada scurta de timp, creeaza perioade de relaxare si are avantajul de pune la treaba si alte grupe de muschi decat cele folosite in mod uzual.

 

Totul e sa nu ne trezim ca avem reflexul de a sterge un e-mail cu piciorul drept cand suntem la volan in mijlocul unei intersectii aglomerate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
De ce n-am lucra cu picioarele?
/business-hi-tech/de-ce-n-am-lucra-cu-picioarele-976826
976826
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.