Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Bitdefender Scamio

Postat la 23 februarie 2024 52 afişări

În contextul intensificării fraudelor online, Scamio este primul produs dezvoltat de Bitdefender care prin integrarea inteligenţei artificiale adaugă un strat esenţial de protecţie împotriva acestor atacuri informatice. Această inovaţie permite utilizatorilor să verifice cu uşurinţă orice mesaj, e-mail, reclamă sau link suspect prin iniţierea unei conversaţii cu un chatbot disponibil pe aplicaţia lor de mesagerie preferată.

Descrierea inovaţiei:

Scamio, un nou produs de prevenire a fraudelor şi înşelătoriilor online, a fost lansat la mijlocul lunii decembrie 2023 în America de Nord, urmând ca din 2024 să fie disponibil şi pentru utilizatorii din Europa. Fraudele şi înşelătoriile online care folosesc diverse tehnici de manipulare au căpătat o amploare tot mai mare în rândul utilizatorilor. În ultimii ani, acestea au devenit din ce în ce mai sofisticate, iar cu ajutorul inteligenţei artificiale, tot mai periculoase. Emoţiile şi sentimentele oamenilor sunt exploatate pe baza unor înşelătorii care conţin poveşti atent construite, astfel că 20% dintre aceste ameninţări nici nu necesită accesarea unui link.  Având în vedere evoluţia şi amplificarea acestor tipuri de atacuri informatice, specialiştii de la Bitdefender au creat o soluţie dedicată pentru a ajuta utilizatorii să nu cadă victime criminalilor cibernetici care folosesc tactici din ce în ce mai rafinate de social engineering prin care invocă teamă, oportunitatea unor câştiguri financiare sau un sentiment de urgenţă. Iniţiatorii proiectului sunt Răzvan Costache – Director of Innovation; Sabina Ungureanu – Product Manager, Consumer Innovation; Marius Tibeica - Manager, Cloud Services & Infrastructure Unit; Alexandra Butincu – Team Lead, Innovation & Technology; Cosmin Stan - Senior Engineering Manager.

Elementul de noutate:

Prin utilizarea tehnologiilor Bitdefender de detecţie a ameninţărilor şi consolidarea lor prin capacităţile versatile ale inteligenţei artificiale, specialiştii de la Bitdefender au reuşit să găsească o nouă abordare de a combate înşelătoriile online. Bitdefender Scamio oferă o detecţie a fraudelor la un nivel superior şi creează o experienţă de utilizare inovatoare bazată pe limbajul natural. Pentru a înţelege şi interpreta în mod corect conversaţiile cu utilizatorii, Scamio dispune de cele mai avansate capacităţi de programare neurolingvistică (NLP) care îi permite să descifreze contextul şi nuanţele de limbaj specifice acestor tipuri de atac. Această detecţie hibridă, cu un dublu grad de siguranţă, foloseşte inteligenţa artificială pentru a extrage întrebările specifice care sunt adresate şi pe baza modelelor specializate Bitdefender oferă utilizatorului un rezultat final. Bitdefender Scamio poate analiza multiple surse în acelaşi timp (text, imagine, linkuri etc) pentru a identifica o fraudă sau orice alte elemente care par suspecte. Serviciul are şi o componentă educaţională întrucât oferă totodată sugestii şi recomandări utilizatorilor pentru gestionarea situaţiei şi pentru a-şi proteja datele personale.

Efectele inovaţiei:

Bitdefender Scamio reprezintă încă o dovadă a misiunii Bitdefender de a inova continuu. Acest nou produs sporeşte nivelul de protecţie oferit de tehnologiile de detecţie Bitdefender şi ajută utilizatorii să fie în siguranţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Inovatie tehnica,
Bitdefender Scamio,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.