Cat de mult conteaza designul pentru laptopuri

Autor: Roxana Cristea Postat la 23 februarie 2011 47 afişări

In lupta pentru castigarea consumatorilor, producatorii de laptopuri nu mai pun accentul doar pe performanta, ci si pe design. Maguay a lansat o gama de laptopuri special creata pentru romani. Care va fi impactul?

"Cand au vazut imaginile, asiaticii care produc carcasa laptopurilor au fost placut impresionati", marturiseste zambind Eduard Pughin, directorul operational al Maguay, precizand ca poate, in viitorul apropiat, vor vinde notebook-uri si acolo. Carcasele apartin noului brand de laptopuri - MyWay, pe care furnizorul roman de solutii IT l-a lansat saptamana trecuta. Principalul avantaj al noii game este configurabilitatea, continua Pughin, explicand faptul ca utilizatorii pot sa isi aleaga atat configuratia laptopului, cat si designul carcasei.

Pentru inceput, in parteneriat cu Muzeul Taranului Roman, compania a dezvoltat o editie limitata de laptopuri care are doua variante de design originale pentru carcasa - una reprezinta o furca de tors cioplita in lemn si a doua un model decorativ de pe o perna de zestre din Transilvania. "Ne-a atras ideea de a combina traditia cu tehnologia, vechiul cu noul si prin seriile limitate vedem configurabilitatea nu doar ca pe un atrib

ut functional, ci si ca pe unul estetic", a adaugat Pughin. In plus, completeaza directorul, Maguay va testa deschiderea publicului roman la inedit. Desi nu stiu care va fi impactul noii game de laptopuri asupra cumparatorilor, oficialii Maguay sunt optimisti, iar daca aceasta initiativa va avea succes, vor oferi si alte serii limitate in parteneriat cu artisti si institutii culturale apreciate in peisajul cultural contemporan. "Am legat ideea de personalizare a carcasei de conceptul de produs romanesc de calitate", spune Stefan Liute, directorul de strategie al agentiei de branding Grapefruit. "Si am ajuns inevitabil la cultura."

Componentele laptopurilor Maguay sunt importate din Asia, linia de productie si asamblare pentru netbookuri este la Bucuresti, iar cea pentru laptopuri la o fabrica din afara Capitalei.

Anul trecut Maguay a avut o cifra de afaceri de 12,8 milioane de euro si a vandut 4.000 de laptopuri, 8.000 de desktop-uri si 500 de servere. "Pentru 2011 vrem sa ne pastram cifra de afaceri de anul trecut si sa ajungem la o cota de piata de 5%", spune Pughin, ferm convins ca pretul este un factor important de decizie in Romania atunci cand vine vorba de achizitionarea unui laptop. Dispozitivele din noua gama costa intre 1.600 si 1.800 de lei, iar cei care vor sa aiba carcasa imprimata cu unul dintre motivele taranesti va trebui sa plateasca in jur de 50 -80 de lei in plus.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/cat-de-mult-conteaza-designul-pentru-laptopuri-7995271
7995271
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.