Spune-mi ce jucării ai avut ca să-ţi spun ce fel de adult eşti

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 30 august 2014 238 afişări

Jucăriile din copilărie ajung obiecte de colecţie pentru adulţi şi o bună ocazie pentru curioşi de a vedea cum s-a dezvoltat industria jucăriilor de-a lungul timpului. Aşa au apărut pe piaţă colecţii de căsuţe de păpuşi şi mobila aferentă lor, provenite de la colecţionari privaţi ori chiar de la muzee, scrie New York Times.

Spune-mi ce jucării ai avut ca să-ţi spun ce fel de adult eşti

O colecţie ajunsă la licitaţie pe bucăţi este cea expusă anterior la un muzeu al căsuţelor de păpuşi dintr-o localitate din Maryland, Chevy Chase, a cărei proprietară a murit în urmă cu câţiva ani. Printre cele mai frumoase piese scoase la vânzare s-au numărat grădini zoologice miniaturale şi o căsuţă cu trei caturi în stil englez Regency, prevăzută cu ascensor pentru servirea mâncărurilor, pentru care un pasionat a plătit 21.000 de dolari. Multe dintre articolele care au aparţinut acestui muzeu au ajuns în Japonia, spre surprinderea organizatorilor licitaţiei.

O casă de licitaţii din Chicago a vândut recent mobilier pentru căsuţe de păpuşi, în special fotolii şi măsuţe, cumpărătorii plătind pentru fiecare câteva sute de dolari. Cel mai spectaculos articol scos la vânzare a fost însă o centură de castitate cu diametrul de câţiva centrimetri, prevăzută cu o cheiţă minusculă, adjudecată pentru o sumă de peste 800 de dolari.

Pentru cei ce preferă doar să admire, nu să şi cumpere, există o ofertă variată de expoziţii, mai ales că muzeele primesc tot felul de donaţii în căsuţe de păpuşi sau jucărioare. O astfel de expoziţie se poate vizita la Sturbridge, din statul american Massachussets, cu articole confecţionate în localitatea Hingham, din acelaşi stat, de către familia Hershey, cunoscută pentru mobilierul miniatural ieşit din atelierul său, precum şi de către alţi producători artizanali de jucării.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/spune-mi-ce-jucarii-ai-avut-ca-sa-ti-spun-ce-fel-de-adult-esti-13173807
13173807
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.