Vrea cineva un pod?

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 17 septembrie 2023 25 afişări

Vrea cineva un pod?

Ori de câte ori trebuie înlocuit un pod, apare o problemă: ce să faci cu cel vechi? Pot fi recuperate şi revalorificate materialele din care e construit? Sau, dacă e frumos, şi eventual legat de istoria locului, poate fi oferit spre adopţie cuiva care are posibilitatea de a-l transporta şi monta în altă parte pentru a se bucura de el.

Există astfel o categorie de aşa-numiţi colecţionari de poduri, cel puţin în America, care preiau de la autorităţi poduri dezafectate. Un asemenea colecţionar a achiziţionat, la finalul anilor şaizeci, Podul Londrei, care urma să fie înlocuit, şi l-a dus în Arizona, bucată cu bucată, unde este expus şi azi, scrie Wall Street Journal.

Cei care se hotărăsc să adopte un pod le caută mai ales pe cele pe grinzi metalice cu zăbrele, datorită aspectului şi faptului că pot fi mutate şi reasamblate mai uşor. În întâmpinarea lor vin autorităţile din SUA care, înainte de a demonta şi casa podurile pe care vor să le înlocuiască, aşteaptă oferte de la cei care ar putea fi interesaţi să le preia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pod,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.