Vitrina cu teatru, poezie şi muzică

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 aprilie 2021 59 afişări

Forţate să stea închise publicului, multe teatre s-au reorientat spre spectacole online. Unele însă s-au gândit că pot scoate oamenii din casă dacă le oferă spectacol în vitrine, aşa cum se întâmplă la New York. Unele instituţii ca New York Live Arts au invitat artişti care să ofere mici reprezentaţii în hol, publicul putându-i urmări prin vitrină. Spectacolele de acest tip continuă în luna aprilie cu cel al lui Raja Feather Kelly, intitulat „Hysteria” în care acesta joacă rolul unui extraterestru roz, scrie New York Times.

Teatrul Playwrights Horizons a invitat un artist mexicano-american, Ken Gonzales-Day, să expună fotografii ale unor sculpturi ale sale, în timp ce compania de balet Brooklyn Ballet a „expus” în vitrină fragmente din „Spărgătorul de nuci”, plănuind să continue cu fragmente din alte spectacole. Toţi balerinii poartă mască, iar pe trotuarul din faţa vitrinei sunt instalate baricade care să prevină înghesuiala publicului.

Irish Repertory Theatre s-a gândit să atragă spectatorii instalând două ecrane mari în vitrină şi boxe pe clădire şi difuzând filmuleţe cu diverşi actori citind poezii. O instituţie dedicată muzicii, Kaufman Music Center, a optat pentru concerte, anunţate în ziua în care se desfăşoară pentru a se evita înghesuiala şi să se poată păstra distanţa necesară între oameni, în timp ce St. Ann’s Warehouse prezintă o lucrare intitulată „Supremacy Project” şi gândită ca o formă de protest faţă de nedreptatea socială din SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Vitrina,
teatru,
poezie,
muzica,
spectacole,
public

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.