Vara asta n-am dormit deloc

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 15 septembrie 2012 29 afişări

Văzută de către americani ca o modalitate de a evita subţierea bugetului familiei pe timp de criză, vacanţa petrecută la domiciliu cu activităţi recreative în curtea proprie ori cât mai aproape de casă ("staycation") începe să-şi piardă din popularitate.

Mai exact, tot mai mulţi preferă să se relaxeze călătorind, în loc să încerce să facă economii cu orice preţ, arată un studiu recent publicat de două firme de marketing şi cercetare din SUA, MMGY Global şi Harrison Group. Deşi nu toţi cei chestionaţi pentru realizarea studiului se pot lăuda că li s-a îmbunătăţit situaţia materială, numărul celor foarte atenţi la cheltuieli a scăzut, iar bugetul mediu alocat vacanţelor a crescut.

Mai mult, 34% dintre respondenţi au declarat că mai întâi aleg locul vor să meargă, iar apoi se gândesc la cât vor cheltui pentru vacanţa programată. Autorii studiului au constatat, de asemenea, că ponderea americanilor care spun că au optat pentru cazare în condiţii de lux a urcat la 26% de la 15% anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panorama,
lifestyle,
turism,
vacanta,
buget,
SUA
/arta-si-societate/panorama/vara-asta-n-am-dormit-deloc-10077718
10077718
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.