Va place taxiul? Mersul pe jos e mai bun

Postat la 22 februarie 2010 18 afişări

Un dispozitiv care va starni, probabil, nemultumirea taximetristilor a fost lansat recent in Japonia.

Denumit "Taxi Walker", dispozitivul electronic le arata celor ce doresc sa mai scape de kilogramele in plus si se simt tentati sa mearga cu taxiul cati bani economisesc mergand pe jos, precum si cate calorii consuma cu aceasta activitate.

"Taxi Walker" este, de fapt, un pedometru dotat cu un mic aparat de taxare ce porneste de la suma de 710 yeni (aproximativ 24 de lei), tariful de la care incepe taxarea curselor la multe dintre taxiurile din Tokio, iar dupa primii doi kilometri se adauga cate 90 de yeni (circa 3 lei) pentru fiecare 280 de metri parcursi pe jos. Aceasta "taxare" are menirea de a le atrage atentia posesorilor asupra sumelor de bani pe care le pot economisi daca rezista tentatiei de a se deplasa cu taxiul unde au nevoie.

Ingeniosul dispozitiv se adreseaza, conform Happinet, firma producatoare, mai multor categorii de potentiali clienti, de la persoanele ce vor sa mai piarda din kilogramele in plus sau cele foarte atente la cheltuieli pana la cei care, dupa o seara petrecuta in oras, obisnuiesc sa se intoarca acasa cu taxiul. Pentru a-l face cat mai atragator pentru cumparatori, "Taxi Walker" este disponibil intr-o varietate de culori, cea mai populara versiune fiind cea cu patratele negre pe fond galben, ce amintesc de imaginea clasica a taxiului.

Pedometrul poate fi utilizat nu numai in capitala nipona, ci si in alte localitati, permitand modificarea tarifelor de taxi afisate in functie de oras. Pe langa sumele echivalente unei deplasari cu taxiul, dispozitivul comercializat la pretul de 2.079 de yeni (aproximativ 70 de lei) afiseaza si caloriile consumate, facandu-l pe posesor sa se simta bine la gandul ca in timp ce slabeste facand miscare, reuseste sa economiseasca si bani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Taxi Walker,
japonia,
pedometru,
/arta-si-societate/panorama/va-place-taxiul-mersul-pe-jos-e-mai-bun-5564902
5564902
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.