Superoferta la castele in Franta: cel mai scump castel de vanzare costa doar 4,5 milioane de euro

Postat la 08 ianuarie 2011 871 afişări

O problema care-i framanta pe multi atunci cand trebuie sa faca un cadou cuiva caruia nu-i lipseste nimic poate fi rezolvata usor in acest sezon, scrie Financial Times, gratie ofertei de castele din Franta, la preturi mai mici decat altadata.

Cumparatorii pot alege dintr-o gama larga, pornind de la castele din secolul al doisprezecelea pana la unele de secol nouasprezece, iar momentul achizitiei este cum nu se poate mai bun, intrucat costul imprumuturilor ipotecare in Franta a scazut, iar bancile frantuzesti sunt gata sa-i finanteze pe cei interesati sa devina proprietari de castel.

Preturile incep de la un pic peste o jumatate de milion de euro pentru un castel mai mic, cum ar fi unul din Tam-et-Garonne, din sud-vestul Frantei, si merg pana spre 4,5 milioane de euro pentru un castel din apropiere de Paris. In ciuda starii economiei mondiale, sunt inca destui cei care cauta un castel, fie si numai din dorinta de a arata ca nu au fost afectati de recesiune.

Viitorul castelan isi poate alege chiar si vecinii, dat fiind ca in mod traditional cumparatorii dintr-o tara prefera o zona anume. Britanicii cauta, de regula, zona rurala, in timp ce rusii sau alti cumparatori din categoria celor foarte bogati aleg castele in zona Coastei de Azur sau in Provence. Pe de alta parte, chinezii cu dare de mana atrasi de Franta prefera sa imbine utilul cu placutul, asa incat castelul dorit trebuie sa fie musai dotat cu vie si de aceea prefera, in general, astfel de proprietati in zona Bordeaux. Vinul produs pe domeniile respective este exportat in China, care a redus acum cativa ani nivelul taxelor pe importul de vin, ceea ce a dus la o crestere a popularitatii acestei bauturi in randul chinezilor.

Exista oferte inclusiv pentru cei atrasi de viata de castelan, dar care nu vor sa-si bata capul cu intretinerea castelului. Acestia pot cumpara doar o parte dintr-un castel, mai precis un apartament intr-o asemenea cladire, amenajata de un dezvoltator. Pretul de pornire in acest caz este de 300.000 de euro, iar proprietarii beneficiaza si de servicii de lux si au dreptul de a-si inchiria apartamentul pe perioada cat nu locuiesc in el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panorama,
castele,
Franta,
oferta,
cadouri,
bogati,
finantare
/arta-si-societate/panorama/superoferta-la-castele-in-franta-cel-mai-scump-castel-de-vanzare-costa-doar-4-5-milioane-de-euro-7872938
7872938
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.