Primul razboi mondial pe blog

Postat la 15 ianuarie 2008 1 afişăre

Un site care prezinta viata de pe front a unui ostas din primul razboi mondial a atras mii si mii de vizitatori de la lansarea sa acum mai bine de un an.

Site-ul wwar1.blogspot.com este structurat sub forma unui blog, unde cititorul poate urmari viata din transee a lui William Henry Bonser Lamin, zis si Harry, prin intermediul scrisorilor trimise de acesta acum 90 de ani, publicarea lor urmand datele calendaristice la care scrisorile au fost scrise. Proprietarul blogului, nepotul in varsta de 59 de ani al ostasului, Bill Lamin, publica scrisorile una cate una, astfel incat cititorii traiesc aceeasi stare de nesiguranta ca si familia autorului lor la momentul cand le-a primit, nestiind daca eroul mai scapa cu viata sau nu. Bill Lamin a avut grija sa nu treaca pe site decat anul nasterii bunicului sau, ale carui scrisori le-a gasit pe cand era copil. Multe din scrisori au ca subiect sotia si copilul lui Harry, unele vorbesc despre instructia de pe front si campionate de fotbal soldatesti, iar altele ofera si ceva detalii despre ororile razboiului traite din transee de tinerii ostasi. Conform lui Bill Lamin, numarul celor care viziteaza site-ul a ajuns la circa 20.000 pe saptamana. Cititorii sunt din diferite tari ale lumii, din SUA pana in Malaiezia, iar unii dintre ei au simtit nevoia sa lase cate un comentariu proprietarului blogului, laudandu-i initiativa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
blog,
razboi,
mondial,
front

Citeşte pe Gandul.ro

/arta-si-societate/panorama/primul-razboi-mondial-pe-blog-2336188
2336188
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.