Poza zilei: Palatul de cleştar

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 octombrie 2012 126 afişări

Peşterile de Marmură din Patagonia, Chile (Las cabernas de marmol) sunt situate în sudul extrem al ţării, în Lacul General Carrera, al doilea lac cu apă dulce din America Latină ca mărime.

Peşterile, pe jumătate acoperite de apele lacului, sunt cunoscute pentru culoarea de un azuriu intens pe care apa limpede o împrumută rocilor, ca şi pentru aspectul spectaculos al formaţiunilor geologice, aducând cu o serie de construcţii fantastice susţinute de piloni. De altfel, două dintre cele trei mari peşteri din zonă au şi căpătat nume caracteristice: Capela (La capilla) şi Catedrala (El Catedral), în timp ce a treia se numeşte, simplu, Peştera (La cueva).

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/poza-zilei-palatul-de-clestar-10247218
10247218
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.