Poftiţi la covrigi

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 februarie 2024 26 afişări

Poftiţi la covrigi

Foarte iubiţi la ei acasă şi consumaţi fie simpli, fie unşi cu ceva sau transformaţi în sandviciuri, aşa-numiţii covrigi americani (bagels) au ajuns recent subiect de expoziţie cu vânzare. Expoziţia însă, organizată la San Francisco după ce a trecut nu cu multă vreme în urmă prin New York, nu a fost una obişnuită, în sensul că exponatele nu au fost preparate din aluat, ci cusute din fetru de diverse culori de către o artistă care s-a specializat în reproducerea din acest material a diverse obiecte, mai ales produse alimentare.

Artista britanică Lucy Sparrow a creat de-a lungul timpului instalaţii de artă din fetru care amintesc de băcănii newyorkeze, farmacii din Marea Britanie sau un supermarket din Los Angeles, iar cel mai recent a realizat „Feltz Bagels”, care imită un magazin în care se vând covrigi. Toate exponatele din ultima sa expoziţie au fost de vânzare, cele mai scumpe fiind nişte sandviciuri cu preţul de 250 de dolari asamblate pe loc şi cusute de artistă din „ingrediente” alese de vizitatori, gândite să fie cât mai spectaculoase ca să dea bine în fotografii de pe reţelele de socializare online.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARTA,
marea britanie,
artista,
expozitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.