Ora exacta la Casa Alba

Postat la 10 februarie 2009 20 afişări

Proaspat instalat la Casa Alba, Barack Obama reinstaureaza traditia presedintilor americani amatori de ceasuri.

Daca presedintele Bush a fost vazut purtand un ceas Timex de 50 de dolari, noul locatar al Casei Albe are gusturi mai fine, preferand multa vreme un Tag Heuer Series 1500 Two Tone Diver, pe care l-a purtat de prin anii ’90 pana spre finalul lui 2007, asa cum o dovedesc numeroase fotografii. Marca TAG Heuer este asociata in general cu sportivii profesionisti, printre ambasadorii sai de azi numarandu-se Maria Sarapova sau Tiger Woods, mai recent si vedete de la Hollywood precum Leonardo DiCaprio. Un ceas TAG Heuer exact ca cel al lui Barack Obama nu mai poate fi procurat, deoarece nu se mai produce, insa cei ce ar vrea acum unul pot cumpara un ceas dintr-o gama asemanatoare, Aquaracer.

 

Alti presedinti ai SUA au fost vazuti purtand de asemenea ceasuri exclusiviste; in 1956, Eisenhower a primit cadou de la Rolex un 6511 Day Date, ceas pe care firma l-a denumit Rolex President. Primul ceas mecanic de mana cu alarma realizat vreodata, un Vulcain Cricket din 1947, s-a bucurat si el de denumirea “Ceasul presedintelui”, fiind purtat de Eisenhower, Harry Truman si Lyndon Johnson. John F. Kennedy a purtat un Omega la inaugurare si a primit un Rolex de la Marilyn Monroe, pe care se spune ca l-ar fi pasat asistentului sau, cerandu-i sa “scape de el”. Bill Clinton este, se pare, adept al marcilor Panerai si Cartier (de la care poarta modelul Ballon Bleu).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Barack Obama,
ceasuri,
colectie
/arta-si-societate/panorama/ora-exacta-la-casa-alba-3892580
3892580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.