Mi-a spus taximetristul

Postat la 17 ianuarie 2008 1 afişăre

In cautarea unor moduri mai eficiente de a ajunge la clienti, companiile apeleaza la metode de publicitate inedite.

Ultima moda in domeniu o reprezinta taximetristii care sa le vorbeasca celor ce li se urca in masina despre beneficiile unui produs sau serviciu. Cel mai bine se preteaza la acest tip de publicitate serviciile turistice. Taximetristul nu primeste insa bani si nu este pus sa recite un text invatat pe dinafara, ci invitat intr-o excursie pentru a putea apoi sa dea clientilor detalii despre voiajul sau in cunostinta de cauza. La aceasta solutie au apelat si Autoritatea pentru Turism din Thailanda sau autoritatile australiene pentru promovarea orasului Melbourne.

Initiativa de a oferi servicii de publicitate prin intermediul soferilor de taxi apartine unei firme britanice, Taxi Promotions UK. Aceasta a lansat un serviciu intitulat Womad Taxis (Word of Mouth Advertising – publicitate „din gura in gura”), iar directorul firmei, Asher Moses, considera ca serviciul va putea fi utilizat pentru toate categoriile de produse. Compania a inceput cu promovarea vacantelor, avand in plan sa extinda publicitatea prin intermediul taximetristilor si la linii aeriene, recunoscand insa ca unele produse, cum ar fi cele de asigurare sau bancare, vor fi mai greu de popularizat pe aceasta cale, in timp ce altele, ca pokerul online, vor fi usor de promovat deoarece multi dintre soferi sunt jucatori pasionati.

Cumparatorii de publicitate sunt constienti ca este mult mai greu sa ajunga la publicul-tinta prin canalele traditionale, asa incat recurg la tot felul de solutii neconventionale, cum ar fi trimiterea de actori in supermarketuri care sa cumpere cantitati mari dintr-o anumita marca de inghetata, spre exemplu, si sa discute cu voce tare meritele acesteia - sau la angajarea de agenti publicitari pe baza unor chestionare care sa dovedeasca influenta acestora asupra persoanelor din cercul lor. Agentii primesc gratuit produse care nu sunt inca disponibile in magazine si discuta despre ele cu rudele si prietenii, dupa care dau raportul la firma care i-a angajat. Unul dintre pionierii in domeniu, firma britanica Bzz Agents, are deja 100.000 de astfel de agenti.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/arta-si-societate/panorama/mi-a-spus-taximetristul-2338685
2338685
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.