Mai vreti smoothies?

Postat la 14 aprilie 2009 66 afişări

O afacere cu bauturi sanatoase inceputa mai mult in joaca a atras atentia unui gigant din domeniul bauturilor racoritoare.

Innocent Drinks, principalul producator britanic de bauturi de tip smoothie (bautura din fructe zdrobite in blender, la care se adauga eventual gheata, inghetata, lapte sau iaurt), a intrat in atentia gigantului Coca-Cola, care a preluat un pachet minoritar de actiuni contra sumei de 30 de milioane de lire sterline (cca 33 mil. euro). Fondatorii firmei, Richard Reed, Adam Balon si Jon Wright, vor folosi suma primita pentru pachetul de actiuni pentru a investi in extinderea la nivel european, avand acum la dispozitie experienta noului actionar.

 

Innocent a inceput mai mult in joaca, intr-o bucatarie din vestul Londrei in anul 1998, atunci cand cei trei prieteni, care lucrau in consultanta de management si publicitate, s-au apucat sa prepare smoothies pe care sa le vanda la un festival de jazz. La acel festival si-au instalat o taraba, cu o pancarta pe care scrisesera intrebarea: “Credeti ca ar trebui sa renuntam la slujbele noastre ca sa producem smoothies?” si doua cosuri pentru sticlele goale, unul cu eticheta “DA”, celalalt cu eticheta “NU”. La sfarsitul zilei, “DA” era deja plin pana la refuz.

Preluarea unui pachet de actiuni de catre Coca-Cola (presa britanica a pomenit de un pachet intre 10 si 20%) este o miscare de contracarare a avansului principalului rival, PepsiCo, pe segmentul smoothie, dupa ce Pepsi a cumparat anul trecut un alt producator din domeniu, PJ Smoothies, ceea ce i-a intarit pozitia in concurenta cu Innocent.

 

Cei trei intreprinzatori sustin ca produsele lor nu se vor schimba si ca Innocent va continua sa ofere bauturi sanatoase, asa cum si-au dorit cand au lansat afacerea. Cooptarea gigantului din domeniul bauturilor racoritoare intre actionari le va permite insa sa se extinda in Europa, unde, spre deosebire de Marea Britanie, nu toate supermarketurile au in oferta smoothies, asa incat este loc suficient de crestere. Innocent are planuri mari si pentru cealalta categorie de produse pe care o comercializeaza, Veg Pots, un preparat din legume gata de consum lansat anul trecut cu succes.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
bauturi racoritoare,
producatori
/arta-si-societate/panorama/mai-vreti-smoothies-4213849
4213849
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.