Japonezii au inventat pistolul non-letal care te lasă fără grai (VIDEO)

Postat la 03 martie 2012 12 afişări

Doi cercetători din Japonia au găsit o soluţie inedită pentru a opri din vorbit persoanele limbute: "SpeechJammer", o armă ce are ca efect amuţirea persoanei asupra căreia este folosită.

Dispozitivul, conceput de Kazutaka Kurihara de la Institutul Naţional de Ştiinţă Industriala Avansată şi Tehnologie din Japonia şi de Koji Tsukada de la Universitatea Ochanomizu, foloseşte o tehnologie foarte simplă: reproduce cuvintele emise de persoana ţintită la foarte puţin timp după ce au fost rostite. "Fluxul vorbirii umane poate fi blocat printr-un procedeu simplu: repetarea sa la o distanţă de câteva milisecunde în direcţia celui ce vorbeşte", au explicat cei doi. "Acest efect este foarte deranjant pentru oameni, disconfortul dispărând atunci când aceştia tac", au adăugat cercetătorii.

"SpeechJammer", cum este denumit dispozitivul, este echipat cu un microfon direcţional şi un difuzor. Aparatul este conceput astfel încât doar persoana către care este îndreptat va avea parte de experienţa neplăcută.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/japonezii-au-inventat-pistolul-non-letal-care-te-lasa-fara-grai-video-9366664
9366664
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.