Florenta fara inghesuiala

Postat la 08 ianuarie 2008 1 afişăre

Orasul cu cea mai mare densitate de opere de arta renumite pe plan mondial, cum il definea candva Comisia pentru Patrimoniu a ONU, atrage in special vara un numar atat de mare de turisti, incat cea mai buna perioada pentru vizitare a devenit cea dintre finalul lunii octombrie si inceputul lunii aprilie.

GALLERIA DELL’ACADEMIA: Adaposteste statuia lui David realizata de Michelangelo in anul 1504, adusa in acest loc in 1873, opere de arta din secolele XIII-XVI sau sculpturi ale unor artisti din secolul al XIX-lea. Se recomanda cumpararea biletelor in avans pentru a evita aglomeratia.

MOSTENIREA MEDICI: Familia de Medici, care a condus Florenta vreme de secole si a finantat crearea majoritatii operelor de arta importante ale orasului, realiza probabil ca nu poate lua cu sine dupa moarte bogatiile acumulate. De aici poate si ambitia de a avea morminte opulente, decorate cu sculpturi de Michelangelo si cu ziduri placate cu cea mai scumpa marmura si cu pietre pretioase.

SCUOLA DEL CUOIO: Orasul este renumit pentru productia de articole din piele. Chiar daca pietele sunt dominate acum de produse de masa, se pot procura din oras articole fine, atent lucrate, si chiar pot fi urmariti mesterii pielari florentini la lucru la Scuola del Cuoio (scoala de pielarie).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
obiective
/arta-si-societate/panorama/florenta-fara-inghesuiala-2327223
2327223
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.